fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Dăruiește pentru educație

Dăruiește pentru educație

  • Conținut testat și validat de

Pentru că 5 + 1 = Educație în licee.

În cei peste 20 de ani de lucru cu mii de oameni am observat că aproape toată lumea se plânge de educația din România.

Părinții se plâng de educatori* și de guvern.

Educatorii se plâng de elevi și de părinți.

Iar elevii se plâng de educatori și de părinți.

Peste tot este o plângere generalizată și bine încrucișată ☹.  Fiecare dă vina pe celelalte părți implicate pentru situația existentă.

Multă plângere, puțină acțiune. Și m-am întrebat în toți acești ani ce pot face mai mult decât fac acum. Și am aflat un posibil răspuns.

De aceea te invit să faci parte din proiectul DĂRUIEȘTE pentru EDUCAȚIE!

 

DE CE?

Pentru că împreună putem face o schimbare semnificativă la nivelul liceenilor din România. Putem să le oferim cu adevărat suport în instalarea obiceiurilor constructive prin care își pot trăi viața la adevăratul potențial.

Și pentru că la nivel de liceu există suficientă maturitate pentru a instala obiceiuri constructive care schimbă cu adevărat vieți.

 

DE UNDE MI-A VENIT IDEEA?

Din întrebarea pe care mi-am adresat-o aproape zi de zi de când a publicat Andy Szekely „Manifestul Educației”: „Cum pot contribui mai mult prin ceea știu și pot să fac la educația din România?”.

Și din ceea ce am văzut în alte proiecte care au venit într-un fel sau altul în viața mea: Alpha Leadership, Fundația Codecs pentru Leadership, Școala de Valori, Teach for Romania și altele.

Și, recunosc, pentru că Vlad, băiatul care ne-a ales pe Marinela și pe mine să îi fim părinți în această viață, a intrat anul acesta la liceu. 😊

 

BINE, BINE, DAR DE CE LA LICEE?

Pentru că perioada liceului este una dintre cele mai vulnerabile etape din viața unui om. Este etapa în care obiceiurile pot fi instalate foarte ușor într-un sens sau în celălalt.

Adică te poți obișnui foarte ușor cu obiceiuri limitative sau distructive. Și te poți obișnui destul de ușor cu obiceiuri constructive.

 

CUM?

E foarte simplu!

Ori de câte ori dăruiești prietenilor, colegilor sau angajaților exemplare din cartea OBIECTIVE ȘI OBICEIURI, eu dăruiesc la rândul meu exemplare din această carte liceenilor.

Mai exact, la fiecare 5 exemplare dăruite de tine, eu dăruiesc 1 exemplar unui licean.

Pentru că 5 + 1 = Educație în licee.

Mai mult! Dăruirea cărților este însoțită de cursuri și sesiuni de coaching de grup despre instalarea obiceiurilor. Ambele de 2 ore pentru fiecare clasă de liceu care primește cărțile dăruite prin intermediul tău. Astfel încât liceenii să conștientizeze ce merită să facă pentru viețile lor.

Cu alte cuvinte, nu doar dăruiesc aceste exemplare în numele tău (ar fi fost prea simplu), ci dăruiesc din timpul meu liceenilor prin ceea ce știu să fac cel mai bine: training și coaching.

 

CUM VOI PROCEDA?

Când ajung la un număr de 25 – 30 de cărți de dăruit, identific o clasă de liceu unde dăruiesc exemplarele și susțin cursul și sesiunea de coaching. Îmi poți trimite sugestii despre clase de liceu unde pot dărui cărțile. Mai mult, companiile sau persoanele care dăruiesc mai multe cărți pot alege clasele de liceu unde vor fi dăruite exemplarele în numele lor. (Știu, în acest paragraf e prezent de multe ori cuvântul a dărui în diverse forme. Dar despre asta este proiectul.)

Pe lângă exemplarele dăruite, cursul și sesiunea de coaching susținute, liceenii se pot înscrie în grupul de facebook OBIECTIVE ȘI OBICEIURI.

Aici ofer consultanță gratuită în instalarea cu succes a obiceiurilor. Pentru că atunci când vrem să instalăm anumite idei în viața noastră, avem nevoie de suport pentru o anumită perioadă de timp.

Tot pe acest grup, pe pagina mea de facebook și pe blog voi posta imagini și mesaje despre campaniile desfășurate în licee. Pentru ca să avem cu toții o perspectivă a modului în care ne implicăm în educație.

 

CUM MĂ POT IMPLICA ÎN PROIECT?

Comandă și dăruiește prietenilor, colegilor sau angajaților exemplare din cartea OBIECTIVE ȘI OBICEIURI. Și eu la rândul meu dăruiesc în numele tău exemplare din această carte liceenilor.

Poți comanda cartea pe www.libris.ro sau pe www.romeocretu.ro/comenzi.

Cărțile comandate pe www.romeocretu.ro sunt însoțite de autograf. 😊

Pe măsură ce proiectul ia amploare te voi anunța și despre alte posibilități de a fi implicat/ă în proiect. Vor fi cu siguranță!

 

DE CE TOATE ACESTEA?

Pentru că OBIECTIVE + OBICEIURI = REZULTATE. Și pentru că rezultatele pe care le obținem ne ajută să ne trăim viața la adevăratul potențial.

Îți mulțumesc pentru că faci parte din acest proiect! Apreciez!

Romeo

Dezvoltator de oameni

                     și

Instalator de obiceiuri

* EDUCATÓR, -OÁRE, educatori, -oare, adj., s. m., s. f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care educă copiii, tineretul (în școli); profesor, învățător. 2. S. f. Persoană cu o pregătire specială care se ocupă de educația copiilor preșcolari (în cămine și în grădinițe). – Din fr. éducateur, lat. educator. – Sursa: DEX 2009