DĂRUIEȘTE pentru EDUCAȚIE!
Pentru că 5 + 1 = Educație în licee.
În cei peste 20 de ani de lucru cu mii de oameni am observat că aproape toată lumea se plânge de educația din România.
Părinții se plâng de educatori* și de guvern.
Educatorii se plâng de elevi și de părinți.
Iar elevii se plâng de educatori și de părinți.
Peste tot este o plângere generalizată și bine încrucișată ☹. Fiecare dă vina pe celelalte părți implicate pentru situația existentă.
Multă plângere, puțină acțiune. Și m-am întrebat în toți acești ani ce pot face mai mult decât fac acum. Și am aflat un posibil răspuns.
De aceea te invit să faci parte din proiectul DĂRUIEȘTE pentru EDUCAȚIE!
DE CE?
Pentru că împreună putem face o schimbare semnificativă la nivelul liceenilor din România. Putem să le oferim cu adevărat suport în instalarea obiceiurilor constructive prin care își pot trăi viața la adevăratul potențial.
Și pentru că la nivel de liceu există suficientă maturitate pentru a instala obiceiuri constructive care schimbă cu adevărat vieți.
Și pentru că astfel copiii ai căror diriginte / dirigintă ai ales să fii îți vor mulțumi din suflet peste ani pentru tot ceea ce ai făcut pentru ei, atât la clasă, cât și în cadrul acestui proiect. Din experiența mea de până acum nu există satisfacție mai mare în menirea noastră de educatori.
DE UNDE MI-A VENIT IDEEA?
Din întrebarea pe care mi-am adresat-o aproape zi de zi de când a publicat Andy Szekely „Manifestul Educației”: „Cum pot contribui mai mult prin ceea știu și pot să fac la educația din România?”.
Și din ceea ce am văzut în alte proiecte care au venit într-un fel sau altul în viața mea: Alpha Leadership, Fundația Codecs pentru Leadership, Școala de Valori, Teach for Romania și altele.
Și, recunosc, pentru că Vlad, băiatul care ne-a ales pe Marinela și pe mine să îi fim părinți în această viață, a intrat în 2017 la liceu. 😊
BINE, BINE, DAR DE CE LA LICEE?
Pentru că perioada liceului este una dintre cele mai vulnerabile etape din viața unui om. Este etapa în care obiceiurile pot fi instalate foarte ușor într-un sens sau în celălalt.
Este și etapa din viață în care liceenii se pot obișnui foarte ușor cu obiceiuri limitative sau distructive. Și se pot obișnui destul de ușor cu obiceiuri constructive care îi pot ajuta în viață.
CUM?
E foarte simplu!
Te invit să le arătăm împreună liceenilor pe care îi îndrumi cum pot instala în viețile lor obiceiuri care îi ajută să își împlinească visurile.
Pentru aceasta am conceput un program care cuprinde următorii pași:
- Curs introductiv despre Visuri, Obiective și Obiceiuri. La finalul cursului, fiecare licean primește un exemplar din cartea Obiective și Obiceiuri. Am ceva pregătit și pentru tine! 😊 Durata cursului este de 50 de minute. Cursul este susținut în clasă de către mine.
- Citirea de către liceeni a cărții Obiective și Obiceiuri – aici le mai poți aduce aminte despre acest aspect la orele de dirigenție. 😊
- Curs video recapitulativ despre Obiective și Obiceiuri (la o lună de la primul curs). Cursul reia o parte din ideile din carte. Durata cursului este de 30 de minute. Ar fi de preferat ca liceenii să îl vizioneze împreună în prezența ta.
- Curs de identificare a VISului și alegere a obiceiurilor care îi ajută pe liceeni să își împlinească VISul. Durata cursului este de 50 de minute și se desfășoară la o lună după vizionarea cursului video. Cursul este susținut în clasă de către mine.
- Sesiune de coaching pentru tine în care îți prezint modul în care îi poți ajuta pe liceeni să își instaleze obiceiurile alese. Durata sesiunii este de 50 de minute și se poate desfășura față în față sau pe Skype.
- Susținere din partea mea în cadrul grupului de facebook Obiective și Obiceiuri.
- Celebrarea succesului și înmânarea diplomei de absolvire a programului Dăruiește pentru Educație. Diploma se înmânează la aproximativ 6 luni de la prima întâlnire.
Altfel spus:
Luna 1 | Curs introductiv despre Visuri, Obiective și Obiceiuri + Citirea cărții Obiective și Obiceiuri |
Luna 2 | Curs video recapitulativ despre Obiective și Obiceiuri |
Luna 3 | Curs de identificare a VISului și alegere a obiceiurilor + Sesiune de coaching pentru tine |
Luna 4 | Suport din partea ta pentru instalarea obiceiurilor alese de liceeni + Susținere din partea mea în cadrul grupului de facebook Obiective și Obiceiuri |
Luna 5 | Suport din partea ta pentru instalarea obiceiurilor alese de liceeni + Susținere din partea mea în cadrul grupului de facebook Obiective și Obiceiuri |
Luna 6 | Celebrarea succesului și înmânarea diplomei de absolvire a programului Dăruiește pentru Educație |
CE E IMPORTANT?
Să vrem să le oferim liceenilor o experiență de neuitat! O experiență de care să își aducă aminte cu drag, o experiență care poate fi de referință în viața lor.
DE CE TOATE ACESTEA?
Pentru că OBIECTIVE + OBICEIURI = REZULTATE. Și pentru că rezultatele pe care le obținem ne ajută să ne trăim viața la adevăratul potențial.
Îți mulțumesc pentru că faci parte din acest proiect! Apreciez!
Romeo
Dezvoltator de oameni și Instalator de obiceiuri
* EDUCATÓR, -OÁRE, educatori, -oare, adj., s. m., s. f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care educă copiii, tineretul (în școli); profesor, învățător. 2. S. f. Persoană cu o pregătire specială care se ocupă de educația copiilor preșcolari (în cămine și în grădinițe). – Din fr. éducateur, lat. educator. – Sursa: DEX 2009