fbpx
Sari la conținut

Coaching

Din perspectiva mea, coaching înseamnă a oferi suport oamenilor să se conecteze autentic cu ei înșiși, pentru a-și crea viețile pe care le doresc cu adevărat.

Fiecare sesiune de lucru este încă un pas spre autonomia omului din fața mea, astfel încât să ajungă în cel mai scurt timp posibil să-și gestioneze viața fără să mai aibă nevoie de sprijinul meu.

EXPERTIZĂ

Coach acreditat EuCF

Specialist în activitatea de coaching acreditat ANC

Cum lucrez în coaching?

Următoarele informații reprezintă perspectiva mea în ce privește lucrul cu clienții în procesul de coaching. Această perspectivă poate fi asemănătoare / diferită față de perspectivele altor profesioniști în domeniu. Pentru informații suplimentare mă poți contacta la 0723 247 091 sau îmi poți trimite un mesaj la romeo@romeocretu.ro.

Ce este coaching-ul?

„Coaching-ul este un parteneriat cu clientul pentru derularea unui proces provocator şi creativ care îl inspiră să-și maximizeze potențialul personal și profesional.” – ICF – International Coaching Federation

Dincolo de definiții, te invit să vizionezi un filmuleț de aproape 4 minute care, din perspectiva mea, exemplifică foarte bine ce înseamnă coaching. Poți viziona filmulețul aici.

Tipuri de coaching

Putem lucra cu două tipuri de coaching:

  • Coaching punctual – când ai o problemă punctuală pe care dorești să o rezolvi sau vrei să-ți clarifici modul în care îți poți atinge un obiectiv. În funcție de tema abordată, pot fi necesare 1 – 5 sesiuni de lucru de 1 oră fiecare.
  • Coaching de dezvoltare personală – implică lucrul pe o perioadă de minim 6 luni, cu o frecvență de 1 sesiune de 1 oră pe săptămână.

Cele două tipuri de coaching pot fi complementare în sensul că putem lucra în cadrul unui program de coaching de dezvoltare personală și, între sesiunile periodice, putem avea întâlniri de coaching punctual.

Lucru personal

În funcție de subiectul abordat, invit clienții să-și aloce timp și în intervalul dintre sesiuni, timp în care să lucreze pentru subiectul adus în discuție.

Pentru sesiunile de coaching de dezvoltare personală invit clienții să acceseze și programul My Personal Coaching. Programul cuprinde 15 afirmații puternice care îi ajută să devină conștienți de resursele / atuurile pe care le au și aspectele pe care merită să lucreze în continuare.

Sunt două scopuri ale acestor două metode de lucru între sesiuni:

Generarea unui proces de conștientizareînțelegere și acțiune, proces care sprijină ceea ce lucrăm împreună în sesiunile de coaching;

Generarea în timp a unui nivel optim de autonomie care permite clienților să-și gestioneze singuri provocările care apar în viață, fără a mai fi necesar să apeleze la suport din partea mea. Am mare încredere că orice persoană care trece 6 – 12 luni printr-un proces de coaching începe să devină din ce în ce mai autonomă și capătă încredere în capacitatea ei de a gestiona situațiile de viață care apar.