fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » Blog » 5 metode (verificate) prin care să îți pierzi energia*

5 metode (verificate) prin care să îți pierzi energia*

  • Conținut testat și validat de

Cele mai multe locuri de muncă din ziua de astăzi presupun interacțiuni cu mulți oameni. Oameni care au propriile lor gânduri și au propria lor energie. Gânduri și energii care interferează cu energia noastră.

Din această perspectivă, fiecare dintre noi ne dorim să avem un nivel foarte bun al energiei personale pentru că astfel putem să ne bucurăm de Viață și să fim performanți.

Cu toate acestea, am observat foarte mulți oameni care au un nivel scăzut al energiei în cea mai mare parte a timpului. Am fost uimit de acest lucru și de aceea i-am întrebat ce fac și cum fac. Mi-au răspuns cu sinceritate! Mi-a plăcut! Acești oameni au câteva strategii foarte bine puse la punct, strategii care le generează un rezultat extraordinar: diminuarea rapidă a energiei personale.

Iată 5 dintre cele mai des întâlnite strategii de acest gen:

1. Fără mișcare! Dacă se poate să faci sub un kilometru pe zi mișcare este excelent, mai multe zile sau chiar săptămâni la rând. Oricum mișcarea implică bătăi accelerate ale inimii, presupune să mergi în locuri aglomerate și, bineînțeles, necesită timp. Și atunci de ce să pierzi timpul mergând, când poți să folosești timpul stând? Nu mai vorbesc de alergat, mers la sală sau alte metode prostești de a-ți chinui corpul în mod constant.

2. Fără apă! Unde e multă hidratare, e mult mers la toaletă (și ferească Dumnezeu să treci de limita de un kilometru de mișcare pe zi!). De ce să bei minim 2 litri de apă pe zi atâta timp cât poți să nu bei 2 litri de apă pe zi? La urma-urmei, nu toți spun să nu irosim apa? Atunci să ne hotărâm: nu o irosim! Și în felul acesta nu mai este necesar să tragem apa la toaletă pentru a trimite în canalizare ceea ce a fost la un moment dat apă care a circulat prin corpul nostru.

3. Fără conectare! Ferească Dumnezeu să te conectezi cu tine! Oricum, ce e aia „să te conectezi cu tine”? Mai bine mă conectez cu Facebook, Twitter, Instagram și astfel mă conectez permanent cu ceilalți. În felul acesta simt că relaționez și comunic cu cei din jur. În fond, nu despre asta este Viața, despre a comunica și a relaționa? Mai mult: dacă mă conectez cu mine, cine știe ce aflu despre mine? Așa că mai bine aflu despre alții, că e mai simplu.

4. Fără solitudine! Fără timp petrecut cu mine însumi / însămi (are legătură cu strategia numărul 3 de mai sus). Cine știe peste ce dau fiind singur cu mine? Mai bine mă întâlnesc cu oameni cu care macin trecutul și creez viitoruri posibile din cele mai imposibile opțiuni. Astfel consumăm energie vorbind despre lucruri care e puțin probabil să se întâmple și despre lucruri care s-au întâmplat și nu ne mai ajută cu nimic. Unde mai pui că e și distractiv. Cum? E pierdere de vreme? Cum să fie pierdere de vreme? Se numește socializare!

5. Fără recunoștință! De ce să manifest recunoștință pentru cine sunt, ce fac, ce am, ce simt, ce gândesc și ce trăiesc? Doar le merit pe toate. De ce aș manifesta recunoștință pentru ceva ce merit? Oricum, nu eu am vrut să vin pe aici, pe Pământ! Am fost trimis, nu îmi e clar de ce, dar cu siguranță împotriva voinței mele. Și atunci pentru ce să fiu recunoscător? Mai bine mă plâng necontenit de ceea ce nu sunt, de ceea ce nu fac, de ceea ce nu am. De fapt, mă pot plânge de orice, oricând și oriunde. E mai simplu așa și atrag și simpatia celor din jur. Și, la rândul meu, le ofer și eu simpatia mea. Că, slavă Domnului, am de unde.

Acum, după ce am citit ce am scris, aș mai avea chef să scriu. Dar mai am nevoie de metode verificate, de strategii de a pierde constant energia personală. Așa că, dacă în experiența ta de viață ai vreo metodă testată, care generează rezultate, trimite-mi-o și o includ în următorul articol cu detaliile necesare. Cu siguranță am testat-o și eu cândva, chiar dacă nu îmi mai aduc aminte de ea. Îți mulțumesc anticipat pentru îmbogățirea experiențelor referitoare la pierderea energiei!

*Sunt convins că te-ai prins că acest articol merită citit invers. Adică tot ceea ce e scris merită interpretat în sens opus, cu scopul de a folosi metode care ne încarcă permanent cu energie. Și sunt convins că, citind ceea ce nu merită făcut, știi acum ce merită făcut. Îți doresc din toată inima succes!