fbpx
Sari la conținut

Tabăra de cOMunicare

și de relaxare

08 – 13 iulie 2024
Pensiunea Sibiel, Sibiel, Sibiu

Se spune că peste 90% din problemele, situațiile și provocările oamenilor sunt generate de comunicarea defectuoasă cu ei înșiși (dialogul interior) și cu ceilalți.

Și se pare că peste 90% din oameni au provocări mari și foarte mari în modul în care comunică cu ceilalți sau chiar cu ei înșiși.

Luând în calcul ceea ce am observat în programele de training și sesiunile de coaching și terapie, 90% e un procent bun! 😊 Adică apropiat de realitate.

Pentru că, acolo, în training, coaching și terapie, îi aud pe oameni cum vorbesc:

• Cu ei;
• Despre ei;
• Cu ceilalți;
• Despre ceilalți;
• Despre lume și despre Viață.

Pare foarte mult procentul de 90%? Chiar este!

Dar este firesc!

De ce? Din următoarele motive:

Când anume, în anii de școală, ai avut în programa școlară cursuri de comunicare?

Când anume, în familie, părinții tăi și rudele tale ți-au oferit doar comunicare eficientă?

Și când anume și la câte locuri de muncă ai avut ocazia să participi la cursuri serioase de comunicare?

Este că, după ce răspunzi la aceste întrebări, nu mai pare mult procentul de 90%?

Ce mai știu este că, pentru mulți oameni, acest procent este copleșitor. Dar pentru mine este eliberator. 😊 Și poate fi și pentru tine.

Cum?

Simplu!

Dacă peste 90% din problemele, situațiile și provocările mele sunt generate de comunicarea defectuoasă cu mine însumi (dialogul meu interior) și cu ceilalți,

atunci înseamnă că,

dacă învăț să comunic din ce în ce mai bine cu mine și cu ceilalți,

mai rămân 10% probleme, situații și provocări de rezolvat,
situații și provocări ce oferă sare și piper vieții. 😊

Pentru că, pe celelalte 90% le rezolv ușor și simplu prin comunicare eficientă.

Și poți face și tu același lucru! 😊

Cum?

Un bun început poate fi pentru tine Tabăra de cOMunicare. O tabără în care, timp de 5 zile, ai ocazia, împreună cu ceilalți participanți, să observi modul în care comunici cu tine și cu ceilalți.

Cum?

Prin exerciții de comunicare, cu foarte puțină predare. 5 zile pline cu exerciții de comunicare ce te ajută să identifici ce faci bine în comunicare și ce merită să îmbunătățești, să modifici sau să dezvolți.

5 zile cu exerciții de comunicare, urmate de momente consistente de analiză a modului în care participanții au comunicat – sau nu – în timpul exercițiilor.

5 zile cu exerciții pe baza cărora, prin analiză, pleci cu o listă de puncte tari și atuuri în comunicare + aspecte de îmbunătățit, modificat sau dezvoltat.

Mai concret:

• Lucrăm un exercițiu de comunicare, în echipe mici;
• Analizăm ce a mers bine și ce merită îmbunătățit în comunicare (pe baza rezultatelor obținute și a modului în care s-a desfășurat exercițiul) și
• Îți notezi punctele tari și aspectele de îmbunătățit în ce privește comunicarea cu tine și cu ceilalți.

Bonus: Prin toate aceste exerciții, îți crești abilitatea de a comunica din ce în ce mai eficient și abilitatea de a identifica rapid modul în care oamenii comunică cu ei înșiși.

De ce?

Pentru că, atunci când comunicăm eficient cu noi înșine, acolo, în dialogul nostru interior, și înțelegem modul în care oamenii comunică, ne simplificăm din ce în ce mai mult viețile și ne oferim timp să ne ocupăm de ceea ce contează cu adevărat pentru noi.

Pe ce teme lucrăm în tabără?

Ziua 1 (jumătate de zi) – Hai să ne cunoaștem pentru a comunica mai bine! 🙂

Ziua 2 – Realitatea nu este ceea ce pare a fi!

Noi nu avem acces la realitate așa cum este ea, ci o percepem prin intermediul simțurilor și modului nostru de gândire. Acesta este motivul pentru care ne uităm la același lucru și „vedem” diferit. Percepțiile și perspectivele noastre diferă tot timpul și este important să conștientizăm acest lucru dacă vrem să ne înțelegem între noi.

Ziua 3 – Emoțiile noastre, cele de toate zilele!

Emoțiile „bat” rațiunea și logica în cele mai multe situații, în cazul celor mai mulți oameni. Mai ales emoțiile puternice care ajung să blocheze rațiunea și logica. De aceea este important să învățăm gestionarea eficientă a emoțiilor, pentru a lăsa loc rațiunii și logicii să ia decizii și să facă alegerile potrivite pentru noi și pentru cei din jurul nostru.

Ziua 4 – Cum vorbesc cu mine, în fiecare zi (dialogul interior)?

Dialogul interior este cea mai puțin studiată parte a comunicării. Poate și pentru că este o parte foarte complexă și greu de studiat. Se fac progrese în acest sens, dar mai e cale lungă. Partea interesantă este că modul în care comunicăm cu ceilalți este modul în care comunicăm cu noi înșine. Nici nu are cum să fie altfel și o să afli în tabără de ce. 

Ziua 5 – Cum comunicăm eficient în echipă?

E foarte ușor să comunici tu cu tine, deși uneori este provocator din cauza întregului „comitet” din cap. 🙂 Dar e foarte provocator uneori să comunici în echipă, mai ales când nu știi cum să faci acest lucru în mod eficient. A crede că toți ceilalți din echipă gândesc ca tine este una din erorile frecvente care au loc în comunicarea în echipă. Și mai sunt și alte erori pe care le descoperi în tabără prin exercițiile foarte bine alese.

Ziua 6 (jumătate de zi) – Ce iau cu mine din Tabăra de cOMunicare?

Pe lângă multitudinea de experiențe, amintiri și prietenii frumoase, stabilim obiceiurile de comunicare de instalat și practicat în următoarele 5 luni. Pentru că o tabără nu se termină atunci când se termină zilele de tabără, ci atunci când obținem rezultatele pe care ne-am angajat în tabără că le vom obține.

Când și unde se desfășoară tabăra?

08 – 13 iulie 2024, de luni până sâmbătă, la Pensiunea Sibiel, localitatea Sibiel, județul Sibiu

Câți participanți vor fi în tabără?

Numărul de locuri în tabără este limitat la 20 de persoaneAstfel, lucrăm eficient în echipe și avem cu toții discuții relevante despre experiențele noastre.

Care este programul taberei?

Începem la ora 15.00 în prima zi și terminăm la ora 14.00 în ultima zi. În celelalte zile, programul este 07.30 – 21.30.

Cine este trainerul și de ce?

Subsemnatul, adică Romeo Crețu 😊. De ce? Pentru că, în cei peste 25 de ani de lucru cu oamenii, subiectul care mi-a plăcut cel mai mult să-l predau în cursuri a fost comunicarea. Și cele mai multe cursuri au fost susținute pe această temă.

Ce altceva mai este important să știu?

Uite 3 aspecte importante:

Vino cu deschidere față de tine și față de ceilalți participanți și cu disponibilitate de a lucra! Deschiderea și disponibilitatea sunt esențiale în procesul de conștientizare, înțelegere și acțiune cu rezultate.

Vei primi la începutul taberei un caiet personalizat în care îți vei nota ceea ce consideri necesar, util și relevant pentru tine. Acela va fi suportul tău de curs, creat de tine, pentru tine.

Pleacă din tabără, la final, cu dorința de a pune în practică aspectele care merită îmbunătățite, modificate sau dezvoltate în ce privește comunicarea! Tabăra este importantă și e foarte important ce faci după tabără.

Cât costă?

Sunt disponibile 2 pachete pentru Tabăra de cOMunicare: Pachetul SINGLE (pentru o persoană) și Pachetul DOUBLE (pentru cupluri sau pentru 2 prieteni/prietene).

Ambele pachete includ:

Înainte de Tabăra de cOMunicare:

Workshop online de 1,5 ore, cu două săptămâni înainte de începerea taberei. Worshop-ul include informații importante despre modul în care se desfășoară tabăra.

Creare grup de WhatsApp pentru o mai bună comunicare înainte de tabără, în timpul taberei și după tabără.

În timpul Taberei de cOMunicare (08 – 13 iulie 2024):

Cazare în regim single (singur/ă în cameră), cu excepția cuplurilor sau prietenilor/prietenelor care doresc să stea în aceeași cameră;
3 mese pe zi – mic dejun, prânz și cină;
2 pauze de cafea, una dimineața și una după amiaza;
Caiet personalizat, creat special pentru acest proiect;
Pix gravat cu numele tău;
Materialele și logistica necesare pentru exerciții și
Expertiza lui Romeo 😊.

După Tabăra de cOMunicare:

5 luni însoțire în grupul de WhatsApp

În grupul de WhatsApp constituit înainte de tabără ne însoțim pentru instalarea, practicarea, monitorizarea și raportarea celor 5 obiceiuri de comunicare alese în ultima zi de tabără.

Cele 5 obiceiuri ne ajută să dezvoltăm o comunicare și relaționare din ce în ce mai bune cu noi înșine și cu ceilalți. Fiecare lună din cele 5 disponibile va fi dedicată instalării unui nou obicei.

Romeo va oferi consultanța necesară pentru instalarea, practicarea, monitorizarea și raportarea obiceiurilor de comunicare alese.

5 workshop-uri lunare de 1,5 ore

În cadrul workshop-urilor lunare discutăm:

Modul în care funcționează instalarea, practicarea, monitorizarea și raportarea obiceiurilor de comunicare alese;
Conștientizări, înțelegeri și idei noi în ce privește comunicarea, provenite din practica de zi cu zi, și
Un exercițiu de comunicare. 😊

Pachetul SINGLE (pentru o persoană) este 1.600 de Euro, TVA inclus.

Pachetul DOUBLE (pentru cupluri sau pentru 2 prieteni/prietene) este 2.900 de Euro, TVA inclus.

Pentru rezervarea locului în Tabăra de cOMunicare, se achită 20% din valoarea pachetului ales. Restul de 80% se plătește în rate lunare egale, până la 31 DECEMBRIE 2024.

Pentru plata integrală până la data de 01 IULIE 2024 beneficiezi de următoarele reduceri:

Pachetul SINGLE (pentru o persoană)300 Euro reducere, adică plătești 1.300 Euro în loc de 1.600 Euro (TVA inclus)

Pachetul DOUBLE (pentru cupluri sau pentru 2 prieteni/prietene)500 Euro reducere, adică plătești 2.400 Euro în loc de 2.900 Euro (TVA inclus)

 

Cum pot plăti?

Prin transfer bancar, pe baza facturii emise de mine.

Pentru rezervarea locului în Tabăra de cOMunicare, se achită 20% din valoarea pachetului ales. După confirmarea plății, ai locul asigurat în tabără.

Pentru orice detalii suplimentare, mă poți contacta la romeo@romeocretu.ro sau la 0723 247 091.

Te aștept cu drag în tabără! Va fi o tabără diferită de tot ceea ce ai mai experimentat până acum. Plină de exerciții, idei și conștientizări, cu foarte puțină predare! 😊 Dar nu mă crede pe cuvânt! Experimentează și vezi cum este pentru tine!