Coaching

Din perspectiva mea, coaching înseamnă a oferi suport clientului să se conecteze autentic cu el însuși pentru a-și crea viața pe care o dorește cu adevărat. Scopul meu în coaching este ca fiecare sesiune de lucru să fie încă un pas spre autonomia omului din fața mea. Astfel încât să ajungă în cel mai scurt timp posibil să își gestioneze viața fără să mai aibă nevoie de sprijinul meu.

Expertiză

Coach acreditat EuCF

Specialist în activitatea de coaching acreditat ANC

Psihoterapeut în supervizare

Cum lucrez în coaching?

Următoarele informații reprezintă perspectiva mea în ce privește lucrul cu clienții în procesul de coaching.

Această perspectivă poate fi asemănătoare / diferită față de perspectivele altor profesioniști în domeniu. 

Pentru informații suplimentare mă poți suna la 0723.247.091 sau îmi poți scrie la romeo@romeocretu.ro.

Ce este coaching-ul?

„Coaching-ul este un parteneriat cu clientul pentru derularea unui proces provocator şi creativ care îl inspiră să îşi maximizeze potenţialul personal şi profesional.” – ICF – International Coaching Federation

Dincolo de definiții, te invit să vizionezi un filmuleț de aproape 4 minute care din perspectiva mea exemplifică foarte bine ce înseamnă coaching. Poți viziona filmulețul aici.

Tipuri de coaching

Putem lucra cu două tipuri de coaching:

Coaching punctual – când ai o problemă punctuală pe care dorești să o rezolvi sau vrei să îți clarifici modul în care îți poți atinge un obiectiv. În funcție de tema abordată pot fi necesare 1 – 3 sesiuni de lucru de 2 ore fiecare.

Coaching de dezvoltare personală – implică lucrul pe o perioadă de minim 6 luni cu o frecvență de 1 sesiune de 2 ore la 1-2 săptămâni. Din experiență, această frecvență a întâlnirilor asigură un ritm bun de lucru.

Cele două tipuri de coaching pot fi complementare în sensul că putem lucra în cadrul unui program de coaching de dezvoltare personală și, între sesiunile periodice, putem avea întâlniri de coaching punctual.

Lucru personal

În funcție de subiectul abordat, invit clienții să își aloce timp și în intervalul dintre sesiuni, timp în care să lucreze pentru subiectul adus în discuție.

Pentru sesiunile de coaching de dezvoltare personală te invit să te înscrii și în programul My Personal Coaching. Programul cuprinde 15 afirmații puternice care te ajută să devii conștient de resursele / atuurile pe care le ai și aspectele pe care merită să lucrezi în continuare.

Sunt două scopuri ale acestor două metode de lucru între sesiuni:

Generarea unui proces de conștientizare, înțelegere și acțiune, proces care sprijină ceea ce lucrăm împreună în sesiunile de coaching

Generarea în timp a unui nivel optim de autonomie care să îți permită să îți gestionezi singur/ă provocările care îți apar în viață, fără a mai fi necesar să apelezi la suport din partea mea. Am mare încredere că orice persoană care trece 6 – 12 luni printr-un proces de coaching începe să devină din ce în ce mai autonomă și capătă încredere în capacitatea ei de a gestiona situațiile de viață care apar.