Fii liderul tău!

LEAD YOURSELF TO A BETTER LIFE!

Una dintre misiunile săptămânale din programul „Fii liderul tău!” este despre decizii și alegeri, despre modul în care luăm decizii și facem alegeri în viețile noastre, precum și despre diferența dintre cele două. Este una dintre cele mai apreciate misiuni din program, alături de celelalte 51 de misiuni care creează programul complet de dezvoltare personală „Fii liderul tău!”.

Această misiune, alături de celelalte 51 de misiuni, și alături de rezultatele obținute de absolvenții primei ediții și de participanții din a doua ediție (care este încă în desfășurare), mă determină să-ți adresez următoarele 5 întrebări (și vezi tu care ți se potrivesc):

Cum ar fi pentru tine dacă ai fi conștient/ă în fiecare clipă de deciziile pe care le iei și de alegerile pe care le faci?

Te-ai gândit vreodată cum ar arăta Viața* ta dacă ți-ai asuma responsabilitatea 100% pentru acțiunile tale?

Îți dorești acolo, în adâncul sufletului tău, ca Viața ta să fie altfel de cum este acum? Mai plină de bucurie, de satisfacții, de curaj și îndrăzneală?

Ai încercat să schimbi anumite lucruri din Viața ta care știi că nu prea te ajută și nu prea ai reușit?

Îți propui ca Viața ta să fie din ce în ce mai bună și să depindă din ce în ce mai mult doar de tine?

Dacă răspunsurile tale sunt „DA!” la mai multe din cele 5 întrebări de mai sus, hai în programul „Fii liderul tău!”, programul complet de dezvoltare personală care te ajută să:

✓ Obții mai multă liniște în mintea ta prin reducerea dialogului interior;

✓ Afli cine ești și ce poți face în Viața ta prin reflecție interioară;

✓ Afli cum te percepi tu și cum te percep ceilalți prin discuții cu cei apropiați;

✓ Te inspiri din cum fac alții la nivel de excelență anumite lucruri în Viață și

✓ Îți creezi și trăiești Viața pe care o dorești cu adevărat acolo, în sufletul tău.

Așa obții garanția că vei fi un lider bun pentru alți oameni sau pentru proiectele pe care le desfășori.

Pentru că un lider care se conduce pe sine cu adevărat poate conduce eficient echipe de oameni sau proiecte.

Ar fi extraordinar pentru tine să poți spune că te conduci pe tine cu adevărat în propria ta Viață?

Nu ar fi o idee grozavă ca în fiecare zi din Viața ta să fii mulțumit/ă și recunoscător/recunoscătoare pentru ceea ce ai făcut în acea zi, pentru rezultatele obținute?

Și nu ar fi un lucru frumos să știi că, fiind liderul tău, devii model pentru cei din jur, care se vor inspira din modul tău de a gândi și a acționa, pentru a-și face viețile mai frumoase?

Eu cred că da… altfel nu aș fi continuat, pentru a treia ediție, acest program început în martie 2020, imediat după ce a început pandemia. 😊 Program cu care „m-am trezit” într-o dimineață în minte, program care am sentimentul că structurează într-un mod relevant toată informația pe care am acumulat-o în cei peste 25 de ani de lucru cu oamenii.

Cumva, am sentimentul că tot ceea ce am experimentat – în relație cu mine și cu oamenii cu are am lucrat -, s-a condensat în cele 52 de misiuni săptămânale care formează programul „Fii liderul tău!”.

Și nu, nu e doar percepția mea, ci și a Claudiei Pîrgă, absolventă a primei grupe din program.

Și este și percepția lui Mihai Cazan, absolvent tot al primei grupe din program.

Cu alte cuvinte, „Fii liderul tău!” este despre REZULTATE.

 

Și nu orice fel de rezultate, ci REZULTATE vizibile, schimbări sesizabile de la o săptămână la alta, pe măsură ce participanții împlinesc cele 52 de misiuni. Practic, este imposibil să urmezi un astfel de program și să nu obții REZULTATE. Și, probabil, o să te întrebi ce fel de REZULTATE poți obține prin acest program? Iată o listă cu posibilități:

Ești mai conștient/conștientă de deciziile pe care le iei și de alegerile pe care le faci (știu că am scris mai sus despre acest lucru, dar reiau ideea, pentru că este foarte importantă. 😊 La urma urmei, Viața poate fi privită și ca un șir lung de decizii și alegeri, nu?);

Identifici mai ușor tiparele mentale de autosabotare sau de blocare, cele care nu te lasă să obții REZULTATELE pe care le dorești;

Conștientizezi convingerile constructive, productive, pe care ar merita să le rulezi în mintea ta pentru a obține REZULTATELE dorite;

Construiești „EU”-l care dorești să fii în Viața ta, acel „EU” conștient care este la conducerea vieții tale și

Te bucuri în fiecare zi de REZULTATELE pe care le obții în Viața ta.

Cred că e o listă bună de REZULTATE pentru un program de un an de zile, nu? 😊

Despre ce e vorba, de fapt, în programul „Fii liderul tău!”?

 

Programul „Fii liderul tău!” se desfășoară în grup privat de Facebook pe perioada unui an de zile, adică 52 de săptămâni. Pentru că lucrurile trainice se fac în timp și acest lucru poate fi confirmat de fiecare dintre noi pe baza experienței de viață de până acum.

Scopul proiectului este: „Lead Yourself to a Better Life”. Dacă te întrebi de ce am pus subtitlul programului în engleză, este pentru că în română ar fi sunat „interesant” 😊. Și pentru că cei mai mulți dintre noi utilizăm limba engleză zi de zi. Și pentru că acest program va fi disponibil la un moment dat și pentru persoane de alte naționalități.

În mintea mea, cu cât ne conducem mai bine pe noi înșine în propria noastră Viață (știu că am tot pus în această frază cuvinte care au legătură cu noi și am făcut acest lucru intenționat, ca să subliniez cât de mult contează să ne conducem mai bine pe noi înșine în propria noastră Viață), cu atât mai mult reușim să ne creăm o Viață cât mai bună cu putință, indiferent ce înseamnă „mai bună” pentru fiecare dintre noi.

Pentru că un nivel mai mare de conștiință, de cunoaștere de sine, generează un nivel mai mare de autenticitate a acțiunilor, de acordare a lor în fluxul universului.

Și tot în mintea mea, a te conduce pe tine înseamnă a contribui nu numai la Viața ta, ci și a celor din jurul tău. Ceea ce e o treabă! 😊

Am ales ideea de „Fii liderul tău!” pentru că, înainte de a-i conduce pe alții sau a conduce proiecte, e important să trăiești experiența de a te conduce tu pe tine în propria ta Viață.

Și pentru că, în mintea mea, sunt 3 tipuri de lideri:

✓ Lideri personali

✓ Lideri de oameni

✓ Lideri de proiecte

Și tot în mintea mea, așa cum spuneam și mai sus, la un moment dat (știu că mă repet, dar e o idee foarte importantă, acolo, în mintea mea  😊), nu prea poți fi lider bun de oameni sau de proiecte dacă nu ești un lider personal bun.

Cum obții toate aceste rezultate de care vorbeam mai sus?

 

Prin:

✓ 52 de misiuni săptămânale prin care afli cine ești, ce poți face și ce alegi să faci în Viața ta, pentru că alegerea este numai și numai a ta;

✓ 52 de workshop-uri săptămânale de o oră fiecare, pe Zoom, cu mine și cu membrii grupului;

✓ 312 mesaje zilnice de însoțire în împlinirea misiunilor – maxime și cugetări tematice;

✓ Asistență permanentă din partea mea în împlinirea misiunilor săptămânale și

✓ Coaching individual (dacă e necesar).

Perioada de desfășurare a proiectului este împărțită în 4 etape de 3 luni de zile fiecare.

✓ Etapa 1 – Cine ești tu? – Află despre tine din tine!

✓ Etapa 2 – Cum ești văzut? – Află despre tine prin ceilalți!

✓ Etapa 3 – Inspiră-te din jur! – Află cum fac alții!

✓ Etapa 4 – Cine vrei să fii? – Ce alegi în Viață pentru tine?

În fiecare săptămână există o MISIUNE ce ne ajută să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine. De ce câte o misiune pe săptămână? Din 3 motive:

✓ Avem timp să identificăm în noi răspunsurile potrivite pentru noi.

✓ Mintea noastră are suficient timp să integreze informația.

✓ Avem suficient timp să vedem rezultatele pe care le obținem.

Am stat un pic să mă întreb care din motivele de mai sus este cel mai important. Am renunțat când mi-am dat seama că cele 3 motive sunt conectate între ele și se influențează reciproc.

Stai liniștit/ă! 😊 Nu vor fi misiuni imposibile sau jenante, ci misiuni pe măsura posibilităților noastre. 😊

Fiecare misiune este lansată pe grup luni, la ora 10.00, pentru săptămâna respectivă, și este prezentată într-o scurtă secvență video și un scurt text explicativ.

Ce se mai întâmplă?

În fiecare zi a săptămânii postez câte o informație scurtă, o maximă, o cugetare, un îndemn care are rolul de a centra atenția pe misiunea respectivă și de a clarifica și mai mult ceea ce intenționăm să facem împreună.

Și în fiecare săptămână desfășor pe Zoom un workshop de 60 de minute aferent misiunii respective, workshop în care:

✓ Prezint câteva informații utile despre scopul misiunii în proiect;

✓ Menționez rezultatele pe care le putem obține prin intermediul misiunii respective și

✓ Participanții prezintă ce au experimentat în procesul de împlinire a acelei misiunii.

Fiecare workshop este înregistrat, iar înregistrarea este postată pe grup și rămâne disponibilă în cadrul grupului. Toate workshop-urile se desfășoară seara, de la 19:00 la 20:00, în zilele de marți sau joi. Lunea, când postez misiunea săptămânală, menționez și ziua în care se va desfășura workshop-ul. Foarte, foarte rar este posibil să se desfășoare workshop-uri vinerea seara, dar se întâmplă foarte, foarte rar. 😊

De ce marțea sau joia? Pentru că sunt misiuni la care e necesar să ofer mai multe informații marți seara și sunt misiuni în care e important ca participanții să experimenteze misiunea respectivă înainte de a discuta despre ea, joia.

LUNI, 10 IANUARIE 2022, lansez a treia grupă de proiect – „Fii liderul tău!”, tot în grup privat pe Facebook. Dacă simți că acest proiect este pentru tine, înscrie-te și te contactez pentru detalii suplimentare!

Cât costă și cum se poate plăti?

Proiectul costă 150 de lei pe lună. Adică 1.500 de lei pe an, pentru că lunile 1 și 12 sunt gratuite. Onorariile nu includ sesiunile de coaching individual care sunt de 25 de minute și costă 100 de lei.

Plata se face prin transfer bancar, pe baza facturii emise de mine. Poți plăti programul integral – adică 1.300 de lei în loc de 1.500 de lei – sau în 3 tranșe de 500 de lei fiecare. Prima tranșă se plătește înainte de 10 februarie 2022 (prima lună din proiect este gratuită). După confirmarea plății, vei rămâne în grupul privat de Facebook „Fii liderul tău!”.

Avem și 3 reguli în grup, prin care ne asigurăm că păstrăm ecologia grupului, adică ne desfășurăm activitatea într-un mod fain:

Amabilitatea și politețea sunt încurajate.

Pornim de la ideea că fiecare dintre noi dorește să evolueze ca lider personal. De aceea ne respectăm unii pe ceilalți și strădania fiecăruia dintre noi. Dezbaterile constructive sunt firești.

Respectăm intimitatea fiecărui membru din grup.

A fi parte din acest grup presupune încredere și respect reciproc. Discuțiile animate și autentice din grup pot conține informații sensibile și private. Ce se distribuie în grup rămâne în grup.

Fără promoții și fără spam.

Ne concentrăm pe a deveni lideri personali veritabili. Acesta este scopul pentru care suntem în acest grup. Evităm promovarea personală, conținutul spam și link-urile irelevante pentru tema grupului.

Iar dacă nimic din ce am scris și ai văzut mai sus nu te-a convins să te înscrii, iată ce spun despre acest proiect 😊:

Mulțumesc!

Te invit cu drag în program! Tot ce ai de făcut este să te înscrii și să vezi cum e pentru tine în prima lună din proiect. Iar dacă te-am convins – sau te convingi după primele misiuni din prima lună –, trimite-mi mesaj și clarificăm împreună toate detaliile.

Fii liderul tău! Lead Yourself to a Better Life!

Iar dacă te întrebi ce se întâmplă după un an de zile, iată ce se întâmplă după un an de zile 😊:

Ne mutăm, cei care dorim acest lucru, în grupul de WhatsApp „Sunt liderul meu!”, grup în care facem cunoștință cu absolvenți ai edițiilor anterioare din programul „Fii liderul tău!”. Iar aici, în acest grup, stabilim împreună câte o misiune lunară, aici, pe Pământ 😊, misiune care ne ajută să fim liderii noștri, în propriile noastre vieți. Fiecare misiune lunară este însoțită de un workshop lunar, la final de lună, tot aici, pe Pământ 😊, în care discutăm despre rezultatele obținute în luna respectivă și ce misiune urmăm în luna următoare.

Dacă ce am scris sună foarte plictisitor pentru tine, nu e necesar să faci parte din acest grup. Dar, dacă înțelegi faptul că a avea un SCOP lunar te ajută să fii liderul tău și să spui cu adevărat „Sunt liderul meu!”, atunci acest grup pe WhatsApp, „Sunt liderul tău!”, e pentru tine. 😊

Mulțumesc!

 

*Obișnuiesc de ceva ani să scriu cuvântul „Viață” cu „V” mare pentru a-mi aduce aminte  că Viața merită trăită! Acesta este și motivul pentru care prima dintre cărțile scrise de mine are exact acest titlu: „Viața merită trăită!”. Poți afla detalii despre această carte aici: https://romeocretu.ro/carti/