fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » Blog » 5 metode (testate) de a rămâne în depresiune*

5 metode (testate) de a rămâne în depresiune*

Am scris de curând articolul „Nu face rahatul mai mare decât pare (pentru că o să te afunzi în el)!”. Dacă nu l-ai citit, îl poți citi aici. 

Spuneam la finalul articolului că, dacă treci prin stări de depresiune uneori și vrei să știi cum le poți reduce intensitatea și durata, îți pot spune într-un articol ce am făcut și a funcționat. Prin stări de depresiune înțeleg unele stări de depresie (așa am ales să le alint).

Dar între timp m-am răzgândit! Și mi-am spus că mai bine îți prezint 5 metode pe care le-am testat de-a lungul timpului (așadar funcționează) care te pot ajuta să rămâi în depresiune mult și bine.

Iată-le!

  1. Macină trecutul! Dacă vrei cu adevărat să trăiești necontenit aceleași experiențe de viață în depresiune, macină necontenit trecutul! Adu-ți aminte până în cele mai mici detalii experiențele de viață care te-au marcat, disecă-le, despică-le în multiplu de patru și retrăiește-le cu o intensitate din ce în ce mai mare în timp ce te întrebi cu o disperare dusă până la paroxism „De ce?!?!?!”. A, ba nu, iată o întrebare și mai bună: „De ce toate mi se întâmplă numai mie?”. Îți garantez că experiențele tale de viață pe care le macini se vor îmbogăți continuu cu noi și noi trăiri care te vor ajuta cu siguranță să îți sapi groapa singur, caz în care depresiunea va deveni din ce în ce mai adâncă și mai mare, deci mai confortabilă.
  1. Prefigurează viitorul! În termeni cât mai negri cu putință. Hai că știi să faci asta, nu e greu! Dacă nu te descurci, cheamă un prieten! Imaginează-ți cele mai sumbre scenarii, ia acele acțiuni care e puțin probabil să se întâmple și creează viitoruri posibile certe prin care să îți umpli mintea cu tot ceea ce s-ar putea întâmpla mai rău. De vreme ce viitorul încă nu există, înseamnă că îl poți crea. Și, de vreme ce îl poți crea, de ce să nu te manifești ca un adevărat Creator care creează ceea ce e cel mai puțin posibil să se întâmple? Nu aceasta este măiestria unui Creator, să creeze imposibilul? Și astfel îți garantez că groapa depresiunii tale va deveni și mai confortabilă.
  1. Întărește-ți convingerile! Ia convingerile de genul „Nu pot!”, „Nu e posibil!” și „Nu merit!” sau „Nu e pentru mine!” și du-le la extrem. Fă-le din ce în ce mai puternice, având din ce în ce mai multă încredere în ele. Nu contează că nu ai dovezi pentru ele! Nu contează că alții au reușit, iar alții, culmea, reușesc în timp ce tu ești în depresiune! Nu are nicio relevanță! Sunt convingerile tale și sunt puternice, pentru că așa trebuie să fie! Un om puternic are convingeri puternice, duse în zona fanatismului și a dogmei. Astfel, imobilizarea și închistarea în propria Viață ajung la niveluri de perfecțiune greu de imaginat, dar posibil de realizat. Cum devine depresiunea? Te-ai prins! Din ce în ce mai mare!
  1. Critică tot! Oricum totul este de rahat în această Viață fără sens! Și atunci, de vreme ce totul nu are sens, de ce i-ai da un sens? Doar ca să aibă sens ceea ce nu are sens? E un nonsens! Și atunci nu e mai bine să critici orice inițiativă, orice rezultat frumos, orice încercare bună a cuiva, inclusiv a ta? Bineînțeles! Aici e toată măiestria! Să găsești ceva de criticat în orice încearcă cineva să facă bine. Repet: inclusiv tu! Astfel nicio încercare nu va rămâne nepedepsită, niciun rezultat nu va trece de furcile caudine ale prezenței tale de spirit și a spiritului tău critic dus la nivel de excelență. Critica are acum un nou sens în viața ta pentru că adâncește și mai mult groapa!
  1. Nu lucra cu specialiști! Sub nicio formă să nu te duci la coach-i, terapeuți sau la alți oameni care lucrează cu oamenii! Sub nicio formă să nu frecventezi vreun curs de dezvoltare personală sau spirituală! Cine știe ce Doamne iartă-mă o să afli și o să îți schimbe părerea despre tine și despre Viață! Și cine știe ce întrebări o să ți se adreseze, întrebări care o să declanșeze o serie de răspunsuri care nu îți convin. Cum să faci așa ceva? Este inadmisibil! Cine știe peste ce dai în interiorul tău care te va ajuta cumva să te duci în sus în loc să te duci în jos? Mai bine stai liniștit în depresiunea ta! Măcar e un loc cunoscut (chiar prea bine cunoscut), pe care îl poți adânci la infinit.

Acuma, după ce am citit ce am scris, aș mai avea chef să scriu. Dar mai am nevoie de metode testate de adâncit depresiunile. Așa că, dacă în experiența ta de viață ai vreo metodă testată, care generează rezultate, trimite-mi-o și o includ în următorul articol cu detaliile necesare. Cu siguranță am testat-o și eu cândva, chiar dacă nu îmi mai aduc aminte de ea. Îți mulțumesc anticipat pentru îmbogățirea experiențelor depresionare!

*Sunt convins că te-ai prins că acest articol merită citit invers. Adică tot ceea ce e scris merită interpretat în sens opus, cu scopul de a reduce intensitatea și durata depresiunilor prin care trecem din când în când. Și sunt convins că, citind ceea ce nu merită făcut, știi acum ce merită făcut. Îți doresc din toată inima succes!