fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Obiective și obiceiuri pentru o viață frumoasă

Obiective și obiceiuri pentru o viață frumoasă

Acum câțiva ani, mai exact în 2014, am creat programul de training OBIECTIVE ȘI OBICEIURI. Un program animat de o singură idee centrală:

OBIECTIVUL ESTE REZULTATUL OBICEIULUI

Pentru că orice obiectiv pe care îl stabilim în viitor este rezultatul obiceiului pe care îl derulăm în prezent.

Pentru că este important CE VREM la nivel individual, de echipă și companie (obiectivul) și este important CUM VREM să atingem ceea ce vrem (obiceiul).

Și pentru că în prezent jocul nu mai este la nivel de obiective. Într-o formă sau alta, aproape toți știm în ziua de azi să ne stabilim un obiectiv. Dar nu toți știm cum să instalăm obiceiuri constructive care să ne ducă în direcția atingerii obiectivelor.

Exact asta face mecanica obiceiurilor: ne arată modul în care putem instala și rula în mod eficient în prezent obiceiuri constructive care ne ajută să atingem obiectivele stabilite în viitor. Pentru că fără obiceiuri constructive, concrete, avem tendința să ne „hrănim” din așteptările pe care ni le creăm despre cât de minunat va fi când obiectivul nostru va fi atins.

Din 2014 și până în 2017 mii de manageri și angajați au aflat modul în care pot instala obiceiuri constructive la nivel personal, de echipă și companie.

Ce intenționez cu acest curs OBIECTIVE ȘI OBICEIURI? Care este acel DE CE?

Intenționez să fac o schimbare de paradigmă. Vreau să decentrez atenția de la obiective și să o mut pe obiceiuri. Nu înseamnă să nu ne mai stabilim obiective. Ci înseamnă a ne concentra mai mult pe ceea ce facem ACUM astfel încât obiectivul stabilit să prindă viață. Obiectivul este proiectat în viitor și, din această perspectivă, este o estimare. În schimb, obiceiul este în aici și acum și este cât se poate de concret. Obiectivul este o proiecție, obiceiul este o certitudine. Obiectivul va fi sau nu atins, obiceiul se întâmplă, rulează, funcționează în aici și acum. Obiectivul este virtual până devine real, obiceiul este cât se poate de real.

De aceea și folosesc mult ideea

OBIECTIVUL ESTE REZULTATUL OBICEIULUI

Pentru că fiecare obiectiv pe care dorim să îl atingem în viitor este rezultatul obiceiurilor pe care le rulăm în prezent. Fiecare obiectiv se atinge prin ceea ce facem sau nu facem aici și acum.

Motivul pentru care vreau să fac această schimbare de paradigmă?

Pentru că ne-am dus prea mult în zona de obiective și am uitat de ceea ce facem cu adevărat. Uităm cu o consecvență uimitoare să ne uităm la ceea ce facem aici și acum. Ne umplem uneori mintea cu vise și iluzii despre cum o să fie când ne atingem obiectivele și nu mai dăm atenție la ceea ce facem în prezent, la faptul că acțiunile noastre sunt guvernate de obiceiuri care nu au nicio legătură cu obiectivele (sau au, dar nu le sprijină suficient).
Acesta e motivul. Jocul nu mai e la nivel de obiective, ci la nivel de obiceiuri. Nu mai e la nivel de ce vreau să fie, ci la nivel de ce este și ce ar putea fi în prezent.

Nu înseamnă că obiectivele nu sunt importante. Sunt. Spun doar că, după ce ți-ai stabilit obiectivul, după ce ai scopul și direcția, orientează-ți atenția în aici și acum. Acum se întâmplă totul. Când mergi cu mașina spre un oraș (obiectivul tău), acțiunea se întâmplă în timp ce tu conduci mașina. Ce vrei tu să se întâmple în acel oraș se va întâmpla sau nu când vei ajunge în oraș. Până atunci este important să fii atent la drum pentru a ajunge în siguranță. Și, dacă în acest timp te poți bucura de drum, cu atât mai bine.

Pe baza acestor idei (și multe altele) am structurat pentru echipe din companii programul de training OBIECTIVE ȘI OBICEIURI. Un program de 2 zile (12 ore) despre cum instalezi la nivel personal, de echipă și companie OBICEIURI constructive prin care atingi OBIECTIVE sănătoase și obții REZULTATE de durată.

Pentru a asigura implementarea ideilor în practică, programul de training este însoțit de:

– program individual de coaching pentru fiecare participant și
– program de monitorizare a procesului de instalare a obiceiurilor.

Totul cu scopul de a sprijini participanții să vadă rezultatele pe care le obțin prin instalarea obiceiurilor constructive în viețile lor.

Pentru mai multe detalii despre acest program accesează www.obiectivesiobiceiuri.ro sau contacteaza-mă telefonic sau prin e-mail.

Toate cele bune îți doresc!

Romeo

0723 247 091
romeo@romeocretu.ro