fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Stai în liniște și conectează-te cu tine!

Stai în liniște și conectează-te cu tine!

  • Conținut testat și validat de

https://youtu.be/TAneJJnu578

 

Unul dintre cele mai frumoase și utile cadouri pe care ni le putem face în Viață – și mai ales în această perioadă – este să petrecem timp cu noi înșine, 5, 10, 15 minute în fiecare zi.

Cu alte cuvinte, să ne luăm timp, să ne deconectăm de tot și de toate, și să ne conectăm cu noi înșine. Adică să stăm cu noi înșine, în solitudine, fiecare în „chilia” lui, cum obișnuiesc uneori să spun.

De ce?

Pentru că această conectare cu noi înșine ne ajută să:

 

Reducem semnificativ dialogul interior, îngustându-l din ce în ce mai mult;

Scoatem la suprafață din noi înșine calmul, liniștea și pacea de care avem atât de multă nevoie dacă vrem să trăim o Viață frumoasă și cu sens;

Eliminăm, treptat, din emoțiile și stările neproductive care nu ne ajută să obținem rezultatele pe care le dorim în Viață;

Ne cunoaștem mai bine și astfel să aflăm ce putem face mai bine pentru noi și pentru cei din jur;

Trăim din ce în ce mai mult în Aici și Acum, singurul moment care există cu adevărat, momentul prezent.

 

De ce?

Pentru că Viața se trăiește frumos, armonios și cu sens atunci când ai o relație foarte bună cu tine însuți/însăți.

Dacă vrei să afli cum se face, vizionează secvența video din acest articol. Prezint câteva lucruri la început, arăt timp de 5 minute cum poți să stai cu tine și să te bucuri de prezența ta și la final vin cu câteva completări pe care le-am considerat necesare.

Este un exercițiu pe care am început să-l recomand din toată inima liceenilor în proiectul „Dăruiește pentru Educație!” pentru că, din perspectiva mea, ei au vârsta la care un astfel de obicei este foarte util și se poate instala ușor.

În același timp, este un obicei foarte bun pentru orice vârstă. Pentru că niciodată nu putem spune că am stat îndeajuns cu noi înșine sau că ne-am cunoscut îndeajuns de bine.

Dar nu mă crede pe cuvânt! Experimentează și vezi cum e pentru tine.

O singură recomandare finală, de la Osho: „Dă o șansă metodei!”. Dacă vrei să observi rezultate în Viața ta folosind acest obicei, practică-l cel puțin o lună de zile, zi de zi. Și dă-mi și mie de știre cum a fost pentru tine.

Mulțumesc!