fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » Blog » 20 de ani de Maxima Zilei

20 de ani de Maxima Zilei

  • Conținut testat și validat de

 

În afară de Viața mea și de căsătorie, cel mai longeviv proiect de care mă ocup este Maxima Zilei. 😊

Și, pentru că Maxima Zilei împlinește anul acesta 20 de ani, m-am gândit să scriu câteva rânduri despre acest proiect, ca o continuare a articolului „15 ani de Maxima Zilei”, articol scris, bineînțeles, acum 5 ani 😊.

 

La Mulți Ani, Maxima Zilei!

Și la cât mai multe maxime pline de înțelepciune

trimise în anii ce urmează!

 

Articolul scris în 2017 – „15 ani de Maxima Zilei” -, prezintă modul în care s-a dezvoltat acest proiect. Nu o să reiau aici informațiile prezentate în articolul pe care îl poți citi aici Dar o să-ți spun ce noutăți au mai apărut în acest proiect, în cei 5 ani care au trecut de la redactarea articolului.

În 2017, mi-a venit ideea de a oferi un cadou simbolic, la final de an, furnizorilor principali pentru Maxima Zilei. Adică prietenilor și amicilor care au trimis mai multe maxime în fiecare an. Și, de atunci, am păstrat acest bun obicei în fiecare din anii care au trecut. Nu cred că ai văzut pe Facebook sau Instagram vreo postare în această privință, pentru că am preferat să fiu discret cu aceste cadouri. Și, am observat, și cei care le-au primit au preferat să fie discreți. 😊 Dar știu că au primit cu bucurie aceste cadouri la care nu se așteptau, pentru că mi-au trimis mesaje de mulțumire! 😊 Din 2017, recunosc, creativitatea mea în materie de cadouri pentru furnizorii Maxima Zilei este pusă la încercare în fiecare an, dar merită din plin.

Din 2018, am început să postez Maxima Zilei și pe Instagram. Pentru că atunci mi-am făcut cont pe Instagram. 😊 Până atunci, Maxima Zilei era trimisă prin e-mail abonaților și era postată pe site-ul proiectului – și pe Facebook.

Nu îmi este clar ce anume s-a întâmplat, dar pot spune că anul 2019 a fost anul cu cei mai mulți pași făcuți în dezvoltarea acestui proiect, și anume trei:

În ianuarie 2019 mi-a venit într-o dimineață ideea – cum altfel decât creață 😊-, să postez Maxima Zilei și în format video. Și, de atunci, cea mai mare parte a maximelor au fost și sunt postate în format video. Prima maximă înregistrată video o poți viziona aici

Mulțumesc tuturor celor care și-au luat inima în dinți și au filmat pentru Maxima Zilei! Unii dintre furnizori nu sunt obișnuiți cu camera video și au avut nevoie de un pic de timp să se familiarizeze cu acest lucru. Pe unii cred că i-am dus un pic în pragul disperării cu câteva feedback-uri pentru ca înregistrarea să arate cât mai bine cu putință! Dar a meritat din plin tot efortul (sau așa am înțeles de la ei 😊).

De atunci, tot din 2019, am creat pe YouTube playlist-ul „Maxima Zilei”. A ajuns la aproximativ 700 de maxime și continuăm. Nu le-am postat pe toate pentru că unele nu au fost înregistrate din diverse motive. Sunt zile în care, datorită stării pe care o am, nu am dispoziția necesară să filmez. Și ideea de a filma mai multe într-o zi, ca să le am pregătite, nu mă încântă prea tare. 😊

Și tot în 2019, Vlad, băiatul meu, a preluat activitatea de „transformare” a maximelor în format fotografie și „urcarea” lor în MailChimp, în locul meu. La fiecare final de săptămână pregătesc maximele pentru săptămâna viitoare, i le trimit, le „transformă” în format fotografie, le „urcă” în MailChimp și mi le trimite pentru a le posta pe LinkedIn și, uneori, și pe Facebook și Instagram, atunci când, din varii motive, Maxima Zilei nu este filmată. Pentru această activitate, am convenit cu Vlad să-i plătesc o sumă modică, săptămânal.

Iar din 2021, Maxima Zilei se postează și pe LinkedIn, în format text, pentru a fi mai rapid de citit (am observat că în această rețea, Maxima Zilei este mult mai mult vizualizată în format text decât în format video).

Cu alte cuvinte, Maxima Zilei se „difuzează” în prezent pe următoarele canale, în format video + text sau doar text:

– E-mail (doar pentru cei abonați);
– Site-ul maximazilei.ro (pentru toți cei care doresc să acceseze site-ul);
– Pagina de facebook Romeo Crețu, pe profil și în poveste;
– Contul de Instagram, în flux și în poveste;
– LinkedIn și
– Contul de YouTube, în playlist-ul „Maxima Zilei”.

Iar dacă te întrebi cumva cam la ce pagină am ajuns cu postarea maximelor din cartea primită cadou de la Erika Mureșan, iată! Am trecut un pic de jumătate și postez de 4 ani! Pentru cel puțin 3 ani mai am maxime! 😊

Și, făcând o fotografie cărții cu maxime de la Erika, am dat de o maximă care cred că surprinde foarte bine spiritul acestui proiect:

Mulțumesc, Erika, pentru cadou! Apreciez!

Anul acesta, fiind an aniversar, am rugat-o pe Marinela să facă o selecție de aproximativ 250 de maxime din cele postate în ultimii aproximativ 10 ani, maxime pe care să le postez în acest an. Acesta este motivul pentru care, poate, simți că unele maxime parcă le-ai mai văzut postate în anii anteriori. Mulțumesc, Marinela, pentru efort! Recunoștință!

Din 2023 reluăm postarea unor maxime noi, trimise de diverse persoane care doresc să contribuie. Dacă simți că a venit momentul, poți trimite și tu una sau mai multe maxime la romeo@romeocretu.ro, și, din 2023, le poți filma pentru a le posta pe toate canalele menționate mai sus.

Observă, te rog, faptul că acest proiect este un proiect de echipă:

– Furnizorii trimit maxime din dorința de a contribui la acest proiect (niciunul nu a fost forțat sau obligat să facă acest lucru 😊);
– Romeo le selectează săptămânal, i le trimite lui Vlad, le „urcă” în site-ul proiectului și îi anunță pe furnizorii care au de filmat Maxima Zilei pentru săptămâna ce urmează;
– Vlad „transformă” maximele în format fotografie și le „urcă” în MailChimp;
– Romeo aranjează secvențele video în InShot și le pregătește pentru a fi postate;
– Romeo trimite zilnic maximele din MailChimp și le postează – tot zilnic – pe Facebook, Instagram și LinkedIn;
– La anumite intervale de timp, Romeo „urcă” maximele filmate în playlist-ul „Maxima Zilei” de le YouTube și se gândește care ar fi un cadou potrivit pentru principalii furnizori de Maxima Zilei 😊;
– La final de an, Marinela aranjează într-un document maximele postate în anul respectiv;
– Romeo trimite documentul de la Marinela lui Dragoș, care le „urcă” pe site-ul proiectului și
– Romeo trimite cadourile către principalii furnizori de Maxima Zilei.

Ce urmează?

Lucruri frumoase, bineînțeles! La fel ca și până acum!

Pentru că acest proiect continuă în toți anii în care aleg să fiu pe aici, pe pământ. Iar dacă, după ce plec, va fi cineva care va continua proiectul, foarte bine! Dacă nu, iarăși bine! Indiferent cum va fi, proiectul se desfășoară în AICI și ACUM, cu fiecare maximă postată în fiecare zi, maximă care aduce înțelepciune la primele ore ale dimineții. Iar acum, când scriu aceste rânduri, îmi umblă un gând prin minte cum că, la 20 de ani de Maxima Zilei, poate că cel mai potrivit cadou pentru acest program ar fi un slogan care să însoțească logo-ul. Rezolvăm anul acesta! 😊

Între timp, dacă astfel de articole ți se par relevante, te invit cu drag să te abonezi la newsletter-ul „O Idee de la Romeo” pentru a primi săptămânal câte un astfel de articol.

Și primești și link-ul de descărcare a materialului „3 povești de Viață, cu Viață, de la Romeo”, povești care te pot inspira să-ți aduci aminte de poveștile tale de Viață, cu Viață.

 

[maxbutton id=”1″ url=”https://romeocretu.ro/formular-newsletter” ]

 

Mulțumesc! Și, încă o dată, „La Mulți Ani, Maxima Zilei!”.

P.S. 1 Arhivele cu Maxima Zilei – din 2011 încoace – pot fi vizualizate pe site-ul dedicat proiectului, adică aici La finalul fiecărui an, Marinela le aranjează într-un document pe care i-l trimit lui Dragoș și el „urcă” documentul în site.

Iar dacă vrei, când ai ceva de meșterit sau ești la drum lung pe jos sau cu mașina, poți asculta playlist-ul „Maxima Zilei” pe canalul meu de YouTube.

P.S. 2 Procesul de selecția a maximelor a rămas săptămânal. Am simțit că este mai potrivit așa, pentru că asigură flexibilitate în alegeri și pot integra ușor maximele primite de la furnizori.

P.S. 3 Cineva m-a întrebat de ce nu deleg partea de selecție a maximelor. Adică să nu mă mai ocup deloc de proiect, ci să las pe alții să se ocupe. Am început și eu să mă întreb același lucru, până când nu m-am mai întrebat. 😊 Mi-am dat seama că selectarea maximelor și trimiterea lor este un obicei care îmi ocupă maxim o oră pe săptămână, dar îmi oferă cel puțin 5 beneficii:

– Disciplina unei rutine săptămânale și a unei rutine zilnice – trimiterea Maximei Zile este una dintre primele activități pe care le desfășor în fiecare zi lucrătoare;
– Menținerea legăturii cu prietenii care trimit maxime;
– Bucuria de a citi în premieră maximele care vor fi postate săptămâna viitoare 😊;
– Plăcerea de a fi parte dintr-un proiect care aduce lumină în lume și
– Reflecția asupra maximelor pe care le postez.

Mulțumesc!

 

[maxbutton id=”1″ url=”https://romeocretu.ro/formular-newsletter” ]