fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » Blog » 100% ASUMARE

100% ASUMARE

  • Conținut testat și validat de

Atunci când ești într-o relație* cu o persoană cu care dorești să construiești o relație frumoasă, funcțională, dar acea persoană nu dorește – din diverse motive** – să se implice în dezvoltarea relației (sau se implică foarte puțin) și tu nu pleci*** – din varii motive – din acea relație, atunci ar fi de preferat să-ți asumi faptul că relația va fi provocatoare, pentru că cealaltă persoană nu dorește să dezvolte relația cu tine.

*Relație de familie, personală sau profesională

**Persoana respectivă nu vrea să dezvolte relația, nu consideră că este necesar, nu consideră că relația în forma actuală are provocări, îi este teamă să se vulnerabilizeze, nu vrea să învețe lucruri noi, nu-i pasă, nu vrea să ceară ajutor, nu primește ajutor și alte multe posibile motive

***Nu pleci din relație pentru că nu simți că e soluția potrivită, crezi că nu poți pleca din varii motive, simți că nu este momentul, nu ai curaj, îți e teamă etc.

Adică să-ți asumi 100% să fii acolo, în relație, și să faci ceea ce simți că merită făcut pentru dezvoltarea relației și să-ți asumi faptul că acest proces va fi foarte provocator, pentru că dezvoltarea relației este doar din partea ta. E ca și cum ai construi un pod doar dinspre malul pe care ești tu și nu poți continua construcția podului dincolo de jumătatea râului.

Fiecare lucru pe care îl faci pentru acea relație în care ai ales să rămâi va genera, în timp, cristalizarea, “coagularea” unei decizii care va duce la dezvoltarea relației sau la întreruperea ei.

Cât durează acest proces? Atâta timp cât este necesar să se cristalizeze decizia, pe baza fiecărui lucru pe care îl faci în acea relație.

Acest mod de a vedea lucrurile ne ajută să evităm statutul de victimă în care ne plângem că cealaltă persoană nu face nimic, că numai noi facem, că e tare greu etc. Dacă îmi asum că relația cu o persoană care nu dorește să dezvolte relația va fi o relație provocatoare, din care aleg să nu plec – deocamdată -, atunci nu mai am cum să intru în rolul de victimă sau ies mai ușor din starea de victimă atunci când mă las dus de val.

Mulțumesc!

[maxbutton id=”1″ ]

https://romeocretu.ro/proiecte/

https://romeocretu.ro/carti/

https://www.daruiestepentrueducatie.ro/

https://www.daruiestepentrueducatie.ro/cum-poti-contribui/

http://maximazilei.ro/