fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Fără regrete! Nu ajută!

Fără regrete! Nu ajută!

  • Conținut testat și validat de

Gândul că, dacă aș fi făcut altfel anumite lucruri în Viață, Viața mea ar fi fost altfel, este un gând care nu mă ajută în niciun timp, adică nici în trecut, nici în prezent și nici în viitor. De ce?

Pentru că:

Nu se mai poate schimba nimic. Ce s-a făcut, e bun făcut! Totul rămâne așa, cu o singură excepție: percepția din mintea mea despre ceea ce s-a întâmplat. Acea percepție o pot schimba, dar modul în care s-au întâmplat lucrurile, nu. Așa că, prefer să schimb percepția despre ceea ce s-a întâmplat, acolo unde este necesar, pentru a merge mai departe în prezent și în viitor;

Tot ceea ce am făcut a fost făcut pe baza informațiilor pe care le-am avut atunci. Am luat cele mai bune decizii – conștient, inconștient, semiconștient – pe baza informațiilor pe care le aveam atunci. E ușor să judec lucrurile cu mintea de acum, dar atunci nu aveam mintea de acum;

Acest gând este un gând de judecată (acest lucru îl știu de la Nicoleta, Maestra care m-a inițiat în Reiki). Gândul că ar fi putut fi altfel este un gând de judecată la adresa trecutului pentru că induce ideea că ceva nu a fost în regulă la modul cum a fost. Totul a fost așa cum a fost și atât. Mai mult, totul a fost în modul cel mai potrivit cu putință, luând în considerare, așa cum spuneam mai sus, contextul de atunci și informațiile pe care le aveam atunci.

Gândul că dacă aș fi făcut altfel anumite lucruri în Viață, Viața mea ar fi fost altfel, este un gând care nu mă ajută în niciun timp, adică nici în trecut, nici în prezent și nici în viitor.

Dar gândul că, pe baza rezultatelor experiențelor din trecut, pot face în prezent și viitor altfel anumite lucruri, pentru a fi potrivit pentru mine și pentru ceilalți, e un gând care mă ajută. Și mă ajută să explorez opțiunile care mă pot duce la alte rezultate, mult mai potrivite pentru mine și pentru cei din jurul meu.

Mulțumesc!

[maxbutton id=”1″ ]

https://romeocretu.ro/proiecte/

https://romeocretu.ro/carti/

https://www.daruiestepentrueducatie.ro/

https://www.daruiestepentrueducatie.ro/cum-poti-contribui/

http://maximazilei.ro/