fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Nu mă detașez de tine pentru că… ci mă detașez de tine pentru că…

Nu mă detașez de tine pentru că… ci mă detașez de tine pentru că…

  • Conținut testat și validat de

Nu mă detașez de tine pentru că nu-ți înțeleg durerea și suferința. Ci mă detașez de tine tocmai pentru că-ți înțeleg durerea și suferința. Iar acea durere și acea suferință a ta răscolesc în mine durerea și suferința mea. Și, atunci, mă detașez pentru o vreme de tine, pentru a-mi ține durerea mea și suferința mea departe de a ta, pentru a putea lucra sau discuta cu tine.

Nu mă „separ” de tine atunci când lucrez cu tine ca și trainer, coach, terapeut sau Maestru Reiki. Și nici nu „mă dau la o parte” când am o discuție cu tine și ești în durere sau în suferință. Ci creez între noi un spațiu în care tu să lucrezi cu durerea și suferința ta. În timp ce eu susțin acel spațiu, departe de durerea și suferința mea.

Nu sunt lipsit de empatie, compasiune sau înțelegere. Doar înțeleg faptul că două dureri sau două suferințe nu au cum să rezolve o durere sau o suferință. Mă detașez de durerea și de suferința ta pentru a putea lucra cu ele, în timp ce durerea și suferința ta răscolesc durerea și suferința mea.

Nu ne ajută pe niciunul dintre noi să fim victime. Înțeleg că te doare, înțeleg că suferi și înțeleg că e posibil să străbați, din nou, văile victimizării. Așa cum fac și eu, din când în când. Dar nu ne ajută să mă victimizez și eu. Nu ne ajută ca și pe mine să mă doară și să sufăr, în speranța că durerea și suferința mea vor da la o partea durerea și suferința ta.

Durerea mea nu poate să o vindece pe a ta. Suferința mea nu o să o vindece pe a ta. De aceea manifest compasiune în relația cu tine: pentru ca tu să poți lucra cu suferința ta, în prezența mea. Te înțeleg, înțeleg mecanismele prin care ai ajuns acolo unde ai ajuns și de aceea te întreb: „Ce vrei pentru tine?”. Pornind de la situația de acum, de acolo unde ești, ce vrei pentru tine? Și, în funcție de ceea ce vrei, lucrăm împreună.

Dar nu-mi cere să plâng alături de tine, nu-mi cere să urlu alături de tine și nu-mi cere să jelesc durerea și suferința ta, crezând că aceasta este empatie. Pentru că nu o voi face. Și pentru că nu este empatie, ci prostie. Voi plânge și voi urla și voi jeli mai târziu.

Acum am treabă: să mă pun în cea mai bună stare pentru a fi acolo, pentru tine. Și să „țin” acel spațiu de lucru dintre noi, pe care l-am creat prin detașare de tine. Pentru ca tu să te pui în cea mai bună stare de a lucra cu durerea și suferința ta.

Treaba mea este să fiu în cea mai bună stare pentru a fi acolo, pentru tine. Treaba ta este să te pui în cea mai bună stare pentru a lucra cu durerea și suferința ta. Voi plânge, voi urla și voi jeli mai încolo. Acum am treabă. Manifest compasiune în relație cu tine și cu mine. Pentru binele nostru, al amândurora.

Mulțumesc!

[maxbutton id=”1″ ]

https://romeocretu.ro/proiecte/

https://romeocretu.ro/carti/

https://www.daruiestepentrueducatie.ro/

https://www.daruiestepentrueducatie.ro/cum-poti-contribui/

http://maximazilei.ro/