fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Provocări deliberate

Provocări deliberate

  • Conținut testat și validat de

 

Te-ai gândit vreodată cum ar fi ca în loc să lași Viața tot timpul să-ți aducă provocări în Viață 😊 – pentru că oricum va face acest lucru 😊 – să-ți creezi tu provocări deliberate?

În loc să fii tot timpul nemulțumit sau nemulțumită de provocările pe care Viața ți le aduce – chiar dacă știi, într-un anumit colțișor al minții tale că aceste provocări sunt potrivite pentru tine -, oare n-ar fi mai bine ca în fiecare an, în fiecare lună, în fiecare săptămână sau în fiecare zi să alegi în mod conștient anumite provocări pe care să le urmezi? Și în acest mod să creezi împreună cu Viața Viața ta de fiecare zi?

La ce mă refer când spun „provocări deliberate”? Mă refer la a alege în mod conștient anumite provocări care simțim că sunt pentru creșterea, evoluția și dezvoltarea noastră. Mă refer la provocări cum ar fi să:

Învățăm ceva nou;
Experimentăm ceva nou;
Citim ceva nou;
Vedem un film nou;
Trăim o experiență nouă etc.

Poți alege, de exemplu, ca provocări deliberate, să

Înveți să înoți;
Mergi în Himalaya, dacă „te țin picioarele”, cum se spune;
Înveți o limbă străină;
Relaționezi mai bine cu oamenii;
Să mergi mai mult pe jos etc.

Sau orice altă provocare pe care o alegi în mod deliberat, conștient, provocare ce te poate ajuta să crești, să evoluezi și să te dezvolți.

Și am o bănuială! 😊 Iar bănuiala mea este că, în momentul în care ne asumăm în mod conștient alegerea acestor provocări deliberate, Viața „o lasă mai moale” cu provocările ei pentru că „înțelege” că noi chiar ne dorim să creștem, să evoluăm și să ne dezvoltăm, înțelege că ne dăm interesul și „observă” că anumite provocări pe care avea de gând să ni le dea ni le-am ales noi singuri. Ceea ce, în concluzie, ne face Viața mai ușoară! 😊

Așa că, din această perspectivă, îți poți lua un pic de timp să cugeți care ar fi o provocare deliberată pe care o alegi și ți-o asumi în mod conștient anul acesta, provocare deliberată pentru creșterea, evoluția și dezvoltarea ta?

Sunt convins că vei găsi cel puțin una – eu aș merge pe două, maxim trei 😊 -, pentru că acest spectru de provocări deliberate din care putem alege este foarte mare și, practic, este imposibil să nu găsești o provocare deliberată pentru acest an. Dacă vrei cu adevărat să crești, să evoluezi și să te dezvolți.

Mulțumesc! Și spor la provocări deliberate! 😊

Dacă preferi și varianta video a acestui articol, o poți viziona aici

Iar dacă dorești să afli mai multe informații despre proiectele mele pentru tine, intră aici

Mulțumesc!