fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Arheologie de familie – Partea II – Observă când părțile din tine preiau controlul!

Arheologie de familie – Partea II – Observă când părțile din tine preiau controlul!

  • Conținut testat și validat de

Acum că ai aflat cum anume creăm în noi înșine părți destul de puternice pentru oamenii care vin în Viața noastră și ne influențează, a venit momentul să aflăm cum anume dăm aceste părți un pic la o parte pentru a face loc acelui „EU” pe care ni-l dorim.

 

Primul pas este Observarea. Observă momentele în care aceste părți din tine au tendința să ia decizii sau să influențeze comportamentele și atitudinile tale. Observă modul în care intervin în mintea ta, modul în care îți vorbesc, modul în care își exprimă opiniile sau modul în care îți impun să faci anumite lucruri.

 

Da, da, nu este nicio rușine: acele voci din mintea noastră care vorbesc neîntrerupt sunt aceste părți din noi care se exprimă. Toți oamenii au aceste voci, doar că nu obișnuim să vorbim despre asta ca să nu fim catalogați ca fiind nebuni. Avem un întreg „comitet” în capul nostru format din persoanele care ne-au influențat Viața și ne-o influențează în continuare.

 

Unele persoane din jurul nostru ne influențează Viața în continuare pentru că sunt prezente în Viața noastră, sunt în jurul nostru.

 

Dar alte persoane ne influențează Viața prin acele părți create în mintea noastră, pentru că acele persoane ori nu mai sunt lângă noi de ceva vreme, ori nu mai sunt în această lume.

 

Și nu știu dacă ai observat, dar uneori vocile celor care nu mai sunt lângă noi răsună mai puternic în mintea noastră decât vocile celor care sunt lângă noi. De ce? Pentru că am dezvoltat atașamente emoționale.

 

Observă, observă, observă pentru a înțelege ce se întâmplă în mintea ta. Un bun exercițiu care să te ajute în acest proces poate fi să stai în liniște și să te conectezi cu tine. Cum? Iată aici cum: https://www.youtube.com/watch?v=TAneJJnu578&t=442s

 

Ce urmează după ce observăm ce se întâmplă în mintea noastră? O să afli în următorul episod din miniseria „Arheologie de familie”.

 

Până atunci te poți abona la newsletter-ul „O idee de la Romeo” pentru a afla, în timp, și alte informații utile pentru tine.

 

Și bineînțeles că te poți abona la canalul meu de YouTube pentru a vedea întreaga serie „Arheologie de familie”.

 

Revin cu următorul episod în 2 zile. Observare plină de conștientizări să ai!

 

[maxbutton id=”1″ url=”https://romeocretu.ro/formular-newsletter” ]