fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » Blog » De ce merită să manifestăm recunoștință în viețile noastre?

De ce merită să manifestăm recunoștință în viețile noastre?

  • Conținut testat și validat de

 

Dacă m-ai fi întrebat acum mulți ani despre recunoștință, nu aș fi știut ce să îți spun. Termenul nu era pe „lista mea de priorități”.

 

Dar, în timp, inspirat de scrierile lui Wayne Dyer, Osho (el nu a scris nimic, dar au transcris discipolii lui conferințele), Eckhart Tolle, Neale Donald Walsch, Paul Ferrini, Alberto Viloldo și alții, am început să înțeleg importanța recunoștinței în viețile noastre.

 

Și am învățat să practic recunoștința în fiecare zi. Și mă bucur că am reușit să învăț acest lucru în această Viață pentru că m-a ajutat să privesc Viața cu alți ochi și să o trăiesc altfel.

 

Acesta este unul dintre cele 7 motive pentru care, din perspectiva mea, merită să manifestăm recunoștință în viețile noastre. Și cu siguranță mai sunt și altele.

 

Cel mai important lucru pentru mine este că obiceiul recunoștinței este instalat și rulează de la sine, alături de alte două obiceiuri – setarea intențiilor dimineața și hidratare pe parcursul zilei. De ce aceste trei obiceiuri și nu altele? Pentru că au o mare semnificație pentru mine.

 

Probabil că o să scriu câte un articol și pentru celelalte două, ca să arăt ce au adus în Viața mea și, poate, pot aduce și în Viața ta. Dar acum este despre Recunoștință.

 

Am și o rubrică zilnică pe Facebook, Instagram și YouTube care se numește exact așa: Recunoștința Zilei. La ora la care scriu acest articol am ajuns la peste 100 de recunoștințe postate.

 

Dacă vrei să fii recunoscător în această Viață, dar nu ai idei pentru ce anume, te poți inspira urmărind playlist-ul „Recunoștința Zilei” aici:

 

De ce merită să manifestăm recunoștință în viețile noastre?

 

Pentru că:

 

1. Așa cum spuneam la început, ne ajută să privim Viața cu alți ochi și, implicit, să o trăim altfel. Mai frumos, mai bogat, cu împlinire și satisfacție.

 

2. Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face în fiecare zi. Așa cum hrănim corpul pentru a trăi, merită să fim recunoscători pentru fiecare zi din Viața noastră și pentru tot ceea ce primim.

 

3. Observăm frumusețea din lume și creăm, la rândul nostru, frumusețe. Ori de câte ori manifestăm recunoștință, observăm frumuseți din lume pe lângă care am trece fără să le băgăm în seamă. Și, astfel, creăm, la rândul nostru, frumusețe.

 

4. Putem astfel arăta abundența de lucruri pentru care putem fi recunoscători în lume. Cred cu tărie că fiecare om poate găsi cel puțin un motiv de recunoștință în fiecare zi. Cel puțin unul. Nu mă crezi? Nu mă crede! Experimentează! Există sute și mii de motive de recunoștință.

 

5. Arătăm oamenilor care nu au experimentat până acum recunoștința cum se face. Atunci când manifestăm recunoștință și vorbim despre acest lucru celorlalți, le arătăm că este posibil acest lucru. Și este posibil ca și ei să manifeste, la rândul lor, recunoștință.

 

6. Putem „înfrumuseța” spațiul virtual cu recunoștințe, cu nădejdea că în acest mod îi încurajăm și pe alți oameni să fie recunoscători. De undeva e important să pornească lucrurile. Și atunci, de ce nu ar porni de la noi?

 

7. Atunci când te obișnuiești să manifești recunoștință în Viața ta, nu prea mai poți să faci altfel. Nu poți lăsa să treacă o zi fără să fii recunoscător măcar pentru un lucru din Viața ta: că exiști, că faci ceva sau ai obținut ceva anume.

 

De ce postez Recunoștința Zilei? Din următorul motiv pe care îl poți urmări aici:

 

Și de ce fac publice recunoștințele mele și le postez în rubrica „Recunoștința Zilei”? Iată de ce aici

 

Cu nădejde că ți-am oferit inspirație pentru recunoștință în fiecare zi, te încurajez să vezi frumusețea din lume și, la rândul tău, să creezi frumusețe acolo unde ești. Pentru că ai puterea să faci acest lucru!

 

Cu recunoștință și apreciere pentru cine ești, ce faci și ce ai,

 

Romeo

 

P.S. Dacă simți că e pentru tine, te poți abona la newsletter-ul „O idee de la Romeo” pentru a afla, în timp, și alte informații utile pentru tine. Pentru că intenția mea este ca săptămânal să vin către tine cu o idee faină, de aplicat imediat, idee care îți poate schimba Viața cu adevărat. Nu mă crede pe cuvânt! Vezi cum va fi pentru tine!

 

Bineînțeles că te poți abona și la canalul meu de YouTube pentru a vedea și alte secvențe video care sunt de interes pentru tine.

 

[maxbutton id=”1″ url=”https://romeocretu.ro/formular-newsletter” ]