fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Despre miorlăială și dezavantajele ei

Despre miorlăială și dezavantajele ei

  • Conținut testat și validat de

Ne simțim îndreptățiți cu statutul nostru de VICTIMĂ pentru că am suferit, pentru că ne-a durut și pentru că am avut o Viață grea, așa cum nu a avut nimeni ca noi.

Mai mult: ne „mândrim” cu statutul nostru de VICTIMĂ pentru că am trecut prin experiențe prin care numai noi puteam trece și, uite, am supraviețuit bine mersi! Nu ne este bine, dar am supraviețuit! Ne doare în continuare, suferim în continuare, dar suntem niște supraviețuitori! Și ne mândrim cu asta pentru că, dacă e să fim sinceri cu noi înșine, nu prea avem cu ce altceva să ne mândrim. ☹

Provocarea este următoarea: uităm că această „miorlăială” pe care o întreținem zi de zi nu ne ajută cu nimic! Acest „zid al plângerii” pe care îl creștem zi de zi cu lacrimile noastre înrăutățește lucrurile prin faptul că ne distrage atenția de la posibile soluții.

Pentru că acele soluții, acele resurse care ne pot ajuta să ieșim din starea de VICTIMĂ și să pășim încrezători în starea de PUTERNICI, sunt tot timpul în jurul nostru, dar nu le vedem pentru că, uneori, nu vrem să le vedem.

Cum să renunțăm la starea de VICTIMĂ pe care am construit-o ani de zile, întâi inconștient și apoi semi-conștient când am văzut beneficiile pe care le obținem?

Cum să renunțăm la atenția pe care o primim de la ceilalți atunci când ne miorlăim și, mai mult decât atât, ne lăudăm și ne mândrim cu miorlăiala noastră pentru că „este a noastră”?

Cum să renunțăm la această unicitate dată de starea de VICTIMĂ, stare care ne face să ne simțim speciali pentru că nimeni nu trăiește ceea ce trăim noi?

Cum să renunțăm la această stare pe care nimeni nu o înțelege și pe care noi o trăim cu atât de mult stoicism?

Și cum să renunțăm la această stare de VICTIMĂ care ne permite să nu fim RESPONSABILI pentru nimic din ceea ce se întâmplă în Viața noastră?

Cum? E simplu 😊, dar nu e ușor ☹!

Resursele și soluțiile de care avem nevoie pentru a ieși din starea de VICTIMĂ și a păși în starea de PUTERNICI sunt peste tot în jurul nostru. Nu mă crede pe cuvânt! Verifică și vezi cum este pentru tine!

Nu o să-ți spun metodele și tehnicile prin care poți ieși din starea de VICTIMĂ și poți păși în starea de PUTERNIC/Ă! Le găsești în diverse cărți și pe net, în diverse articole, podcasturi și secvențe video.

Dacă ești în starea de VICTIMĂ, este de ajuns să te uiți la ce faci și ce gândești și să oprești anumite gânduri sau acțiuni sau să schimbi sensul anumitor gânduri sau acțiuni. Atât de simplu este! Dar este al naibii de provocator să iei decizia de a ieși din starea de VICTIMĂ și a păși în starea de PUTERNIC/Ă!

De unde știu? Din cei peste 40 de ani la rând în care m-am miorlăit de faptul că lumea în care trăiesc nu este lumea din mintea mea. ☹ (Din cei 52 de ani pe care îi am acum, am dat la o parte un număr de ani în care simt că nu m-am miorlăit așa de tare! 😊) Și bine că nu a fost așa și bine că nu este așa! 😊 Pentru că lumea din mintea mea are părți utopice care nu au nicio legătură cu lumea reală.

Evident că mă mai miorlăi și acum, din când în când. Dar am observat că sunt mai conștient de această miorlăială și identific mai rapid gândurile subtile de miorlăială. Ceea ce îmi permite să ies mai repede din miorlăială pentru că-mi aduc aminte ce am spus că fac: mă duc în PUTERNIC. 😊 Pentru că acolo este locul meu! Și al tău tot acolo este! 😊

A, și încă ceva: străduiește-te să iei lucrurile așa cum sunt și să le transformi în ceea ce dorești, dacă simți că-ți sunt de folos. Pornește de la cum sunt lucrurile și transformă-le în ceea ce simți că este potrivit pentru tine și pentru cei din jurul tău!

Articol scris dintr-o suflare într-o seară, după ce am dormit aproape toată ziua și mi-am mai revenit din starea de răceală sau ceofifost. 😊

Bineînțeles, poți trimite acest articol și la prieteni și cunoscuți care rezonează cu astfel de subiecte! Mulțumesc anticipat pentru gestul tău!

Iar dacă prietenii și cunoscuții tăi doresc să mai primească astfel de materiale de la mine, pe subiecte sensibile, dar profunde, invită-i să se înscrie în Comunitatea „O Idee de la Romeo” și în newsletter-ul cu același nume. Durează două, maxim 3 minute! 😊

Două lucruri simple au de făcut:

Se înscriu în Comunitatea de WhatsApp „O Idee de la Romeo” aici și

Se înscriu în newsletter-ul „O Idee de la Romeo” aici

Le poți spune și să stea liniștiți! 😊 Nu o să-i „bombardez” în fiecare zi cu tot felul de mesaje mai mult sau mai puțin utile, cum se întâmplă în alte grupuri, ci o să aleg cu atenție temele pentru care trimit materiale video. Iar frecvența de trimitere a lor va fi săptămânală.

Iar dacă ai vreo întrebare, vreun comentariu sau un feedback pentru mine referitor la postarea de azi, te rog să-mi trimiți și îți răspund. Mă ajută să creez materiale din ce în ce mai bune și mai relevante pentru tine.

A, și dacă ești în starea de VICTIMĂ și simți că îți pot oferi suport să ieși de acolo și să pășești în starea de PUTERNIC/Ă, dă-mi un semn și stabilim cum procedăm!

Mulțumesc!