fbpx
Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Manifest pentru o Viață frumoasă

Manifest pentru o Viață frumoasă

  • Conținut testat și validat de

Anul acesta, 2024, de Paștele Catolic am îngrijit un mormânt dintr-un cimitir catolic, un mormânt al unei persoane pe care nu o cunosc. Și e firesc să nu o cunosc și să nu o fi cunoscut pentru că a murit în 1936. ☹

Mă plimbam prin cimitir și ochii mi s-au dus spre ceea ce scria pe crucea acestui mormânt. Ceea ce scria m-a determinat să îngrijesc acel mormânt. Pur și simplu așa mi-a venit, nu a fost nimic premeditat. Așa am simțit să fac și am făcut ce am simțit. Am muncit două ore să smulg buruienile și să sap pământul, prilej cu care am avut timp să cuget la Viața pe care o trăim pe acest pământ. Poate că la toată această treabă a contribuit și vestea pe care o aflasem cu o zi înainte despre o rudă care decedase la 59 de ani. Peste 5 zile m-am dus să plantez câteva flori pe acel mormânt. Iar la final, mulțumit de ceea ce am făcut, mi-a venit să înregistrez un video scurt despre a avea o Viață frumoasă. A ajuns la mulți oameni în câteva zile! 😊

Recunosc, am fost și sunt în continuare impresionat de faptul că acest video a avut un așa de mare impact și are în continuare! Și am fost și sunt impresionat în continuare de multele comentarii de tot felul postate la acest video, comentarii care îmi arată că trăim cu toții în aceeași țară, dar nu trăim cu toții în aceeași lume. Ne uităm la același lucru, dar vedem diferit. Avem istorii de Viață diferite, istorii care ne fac să reacționăm în moduri diferite la aceleași lucruri.

Pe baza multor comentarii primite mi-am dat seama că am vorbit în acel video despre ideea de Viață frumoasă, dar nu mi-a trecut prin cap că

Unii oameni nu s-au gândit niciodată la această idee de Viață frumoasă. Pur și simplu nu-și dau seama ce poate să însemne această idee, nu au nicio reprezentare în minte a acestei idei;

Alți oameni nu cred că este posibil, în această lume, să ai o Viață frumoasă. Au auzit ei ceva-ceva despre ideea de a-ți crea o Viață frumoasă, dar nu cred că este posibil sau nu cred că este posibil pentru ei;

Unii oameni ar vrea o Viață frumoasă, dar nu știu cum să o creeze. Au ceva bănuieli, dar nu le este clar CE să facă și CUM să facă;

Alți oameni se amăgesc că au o Viață frumoasă și trăiesc zi de zi în această iluzie „frumoasă” până când Viața „îi trezește” la realitate. Apropo, Viața întotdeauna găsește o cale pentru a ne trezi la realitate și

Fiecare dintre noi înțelegem diferit ideea de Viață frumoasă. Și e firesc să fie așa pentru că suntem diferiți.

Intenția mea prin acest articol nu este să fac un sondaj sau o cercetare despre ce înseamnă Viață frumoasă pentru oameni. Pot să fac acest lucru, pentru că sunt și sociolog, dar nu aceasta este intenția mea. Intenția mea este să-ți spun ce înseamnă pentru mine Viață frumoasă, cu nădejdea că ceea ce-ți voi spune va fi o sursă de inspirație pentru tine să te gândești la această idee de Viață frumoasă sau să crezi că este posibil să ai o Viață frumoasă în această lume sau să-ți creezi o Viață frumoasă.

Dacă îmi urmărești postările în social media, articolele de pe blog-ul personal și secvențele video de pe YouTube, probabil că m-ai tot auzit vorbind despre ideea de „Viață frumoasă”. Iar dacă ți-am urat vreodată „La Mulți Ani!” de ziua ta, cu siguranță că următoarea urare a fost „Viață frumoasă să ai!”. Și e posibil să te fi întrebat: „Bine, bine, dar ce înseamnă „Viață frumoasă”?”.

Înainte de a-ți spune 7 idei despre CE înseamnă pentru mine o Viață frumoasă și CUM cred că putem să ne creăm o Viață frumoasă, o să-ți ofer 5 motive – 5 DE CE-uri – pentru care merită să ne creăm și să trăim o Viață frumoasă în această lume. Mergând pe ideea că, dacă ne străduim să ne creăm o Viață frumoasă, crește probabilitatea de a avea cu adevărat o Viață frumoasă. Sunt mai multe idei pe care le am în minte referitoare la DE CE, CE și CUM, dar am selectat 7 și 5 ca să nu te zăpăcesc de cap. Uneori, ce e mult nu strică, dar ne face să nu mai înțelegem prea bine despre ce este vorba.

DE CE mă „încăpățânez” să cred că putem, în această lume, să ne facem viețile mai frumoase, acolo unde suntem, cu ce avem și cum putem? Cum spuneam, din cel puțin 5 motive:

Primul motiv

Pentru că știu că este posibil în această lume să trăim o Viață frumoasă sau să ne facem o Viață frumoasă. Sau, dacă vrei, să ne străduim să ne facem o Viață frumoasă. Poate că nu este posibil acest lucru pentru absolut toți oamenii, dar cu siguranță este posibil pentru mai mulți oameni decât cei care în prezent au o Viață frumoasă. De unde știu? Am auzit despre oameni, am văzut oameni și cunosc oameni care au avut o Viață frumoasă cât timp au fost în această lume, au în prezent o Viață frumoasă sau se străduiesc să-și facă o Viață frumoasă. Este drept, sunt foarte puțini în comparație cu oamenii care nu au sau consideră că nu au o Viață frumoasă, dar sunt, există. Iar faptul că sunt, chiar dacă sunt puțini, este o confirmare că se poate. Și dacă se poate, înseamnă că fiecare dintre noi, într-o formă sau alta, putem să ne creăm o Viață frumoasă, acolo unde suntem, cu ce avem.

Am constatat că mulți oameni nu cred, din varii motive, că este posibil să ai sau să-ți creezi o Viață frumoasă în această lume. Dar reiau ideea de mai sus: atât timp cât au fost în această lume oameni care au avut o Viață frumoasă și sunt oameni în această lume care au o Viață frumoasă, înseamnă că acest lucru este posibil și înseamnă că vor fi și în viitor oameni care vor avea o Viață frumoasă sau vor putea avea o Viață frumoasă.

Al doilea motiv

Pentru că, dacă nu am putea să ne facem viețile mai frumoase, dacă nu ar exista această posibilitate în această lume, Viața, din perspectiva mea, nu ar avea sens. Ce Viață ar fi aceea în care am fi „condamnați” pe vecie la nefericire? Ce Viață ar fi aceea în care, indiferent ce am face și oricât de mult ne-am strădui, nu am putea schimba nimic în viețile noastre, nu am putea transforma nimic și, implicit, nu am putea avea o Viață frumoasă? Este drept, există și situații extreme, dar nu vorbesc despre acesteaîn acest articol. Vorbesc despre majoritatea situațiilor în care mulți oameni pot trăi o Viață frumoasă dar, din varii motive nu trăiesc această Viață frumoasă posibilă. Când spun „varii motive” mă refer la faptul că poate nu s-au gândit la această idee, s-au gândit, dar nu le pasă, nu știu cum să facă să aibă o Viață frumoasă și așa mai departe.

Al treilea motiv

Pentru că mă străduiesc să văd lucrurile frumoase din această lume, din oameni și din mine pentru că știu că sunt lucruri frumoase în această lume, în oameni și în mine. Uneori străduințele îmi reușesc, alteori nu. Dar am observat un lucru, în timp: pe măsură ce mă străduiesc să văd lucrurile frumoase din această lume, din oameni și din mine, văd din ce în ce mai multe lucruri frumoase în această lume, în oameni și în mine. Da, sunt și lucruri urâte, triste și pline de suferință în această lume! Nu contest acest lucru! Și sunt, în același timp, și lucruri frumoase. Aleg să lucrez cu cele urâte, triste și pline de suferință – în training, coaching și terapie – ca să-mi fie mie bine și să ne fie bine, și aleg să le prețuiesc pe cele frumoase.

Al patrulea motiv

Pentru că știu, din experiența mea de Viață și din experiența oamenilor cu care am lucrat și lucrez, următorul lucru: dacă tu nu-ți faci Viața frumoasă, Viața ta nu are cum să fie frumoasă. Dacă tu nu lucrezi zi de zi pentru ca Viața ta să fie frumoasă, acea Viață a ta nu are cum să fie frumoasă. Viața frumoasă nu este pe undeva în Univers și se „pogoară” în Viața ta. Nu, nici pe departe!!! Viața aceea frumoasă pe care ți-o dorești este creația ta, acolo unde ești, cu ce ai și cum poți. Și nimeni, oricât de priceput ar fi, nu poate să-ți creeze o Viață frumoasă dacă tu nu lucrezi pentru acest lucru. Ceilalți pot contribui la crearea de către tine a unei Vieți frumoase, dar nu ei dețin controlul, ci tu. Viața ta este frumoasă în măsura în care tu o faci frumoasă! Nu are cum să fie altfel.

Al cincilea motiv

Și pentru că Viața nu are nicio preferință în ce privește cum o trăim noi. Vorba Nicoletei, Maestra care m-a inițiat în Reiki: „Nu există Viață trăită greșit!”. Dacă Viața nu are nicio preferință în ce privește cum o trăim noi și dacă nu există Viață trăită greșit, înseamnă că există posibilitatea să-mi trăiesc Viața cum vreau și înseamnă că pot alege, într-o anumită măsură, cum să-mi trăiesc Viața. Și dacă există posibilitatea să-mi trăiesc Viața cum vreau și înseamnă că pot alege, într-o anumită măsură, cum să-mi trăiesc Viața, de ce să nu aleg să-mi trăiesc Viața frumos? Evident, pot face și altfel! Dar de ce aș face altfel în condițiile în care există această posibilitate de a-mi crea și de a trăi o Viață frumoasă?

Acum, că am clarificat DE CE merită să ne creăm și să trăim o Viață frumoasă, hai să-ți spun 7 idei despre CE înseamnă pentru mine o Viață frumoasă și CUM putem să ne creăm o Viață frumoasă. Și îți spun aceste idei din perspectiva celor peste 52 de ani de Viață pe acest pământ, a celor peste 40 de ani de lucru cu mine de când sunt conștient 😊 și a celor peste 25 de ani de lucru cu zeci de mii de oameni. Repet: îți spun aceste idei cu nădejdea că vor fi o sursă de inspirație pentru tine să te gândești la această idee de Viață frumoasă sau să crezi că este posibil să ai o Viață frumoasă în această lume sau să-ți creezi o Viață frumoasă.

Ideea 1

În esență, pentru mine a avea o Viață frumoasă înseamnă să mă simt bine cu mine „pe bune”, adică în mod autentic, la nivelul întregii ființe – sau aproape întregii ființe uneori – indiferent ce fac, ce gândesc, ce alegeri fac sau ce decizii iau. Să mă simt bine cu mine chiar și atunci când nu mă simt bine cu mine. Să mă accept așa cum sunt, să mă respect, să mă prețuiesc, să mă iubesc, să am încredere în mine, să mă bucur de Viață și de tot ceea ce oferă Viața aici, pe Pământ.

Cum fac toate aceste lucruri? Prin lucru zi de zi cu mine, prin stare de prezență, prin a fi conștient și a mă conecta cu mine, prin a „mă simți” pe mine în propria-mi Viață. Iar acest lucru cu mine, zi de zi, generează conștientizări și înțelegeri care mă fac să-mi văd Viața și să văd Viața în general cu alți ochi. Și, astfel, ajung să mă simt bine cu mine cu adevărat. Cu excepția momentelor în care nu mă simt bine cu mine cu adevărat pentru că și acelea fac parte din Viață. 😊 Dar am constatat un lucru interesant: momentele în care nu mă simt bine cu mine cu adevărat sunt momente de contrast, momente în care îmi aduc aminte cum este să mă simt bine cu mine în această Viață.

Ideea 2

Viață frumoasă pentru mine nu înseamnă să am tot ce vreau, ci să am tot ce îmi este de folos. Adică tot ce îmi este de folos în creștere, evoluție și dezvoltare ca om pe acest Pământ. Această idee mă ajută să obțin în Viață ceea ce este cu adevărat important pentru mine și mă ferește de amăgiri și de iluzii. Am învățat, în timp, că nu tot ceea ce vreau îmi și este de folos. Mai mult, uneori, ceea ce vreau mă duce foarte departe de ceea ce-mi este de folos sau am nevoie. Pentru că ceea ce vreau nu reprezintă cu adevărat ceea ce vreau. Te-am „băgat în ceață”?!?! Răspândesc ceața imediat! 😊

Multe din dorințele mele nu sunt ale mele. Adică multe din dorințele izvorâte din mintea mea nu sunt ale ființei mele, ci sunt ale minții mele care este impregnată de ceea ce am vrut când eram mic, până să devin conștient de mine și după aceea 😊, de ceea ce au vrut părinții și bunicii mei, de ceea ce au vrut ceilalți de la mine – profesori, educatori, prieteni, rude etc. –, de ceea ce vrea societatea de la mine și de ceea ce vreau eu uneori de la mine. În tot acest amestec de dorințe sunt, de fapt, foarte puține dorințe care îmi sunt, cu adevărat, de folos.

Cum descopăr cu adevărat aceste dorințe care îmi sunt de folos? Prin cunoaștere continuă, din ce în ce mai profundă, a ființei mele, prin trecerea dincolo de superficialitatea unei părți a minții mele și ajungerea la straturile profunde ale ființei mele, prin intuiție și prin mult discernământ și înțelepciune care mă ajută să aleg din ce în ce mai bine ceea ce-mi este de folos. Discernământ și înțelepciune la care lucrez în continuare pentru a le duce la niveluri din ce în ce mai înalte și pentru a face alegeri din ce în ce mai potrivite pentru mine.

Ideea 3

Viața mea este frumoasă și trăiesc cu adevărat o Viață frumoasă atunci când iau lucrurile așa cum sunt și fac ce e de făcut. Acesta este un aspect la care mai am muuuuuuuuuuult de lucrat în această Viață. 😊 Dar mă străduiesc, așa cum pot, acolo unde sunt. Mă străduiesc să dau la o parte așteptările mele despre Viață care nu au nicio legătură cu Viața, mă străduiesc să dau la o parte programele mentale preluate de la părinți, bunici, rude și alți oameni despre cum „ar trebui” să fie Viața și mă străduiesc să înțeleg că Viața este așa cum este, dincolo de ceea ce cred eu că este sau ceea ce vreau eu să fie sau, și mai provocator, ceea ce ar trebui, din perspectiva mea, să fie Viața. ☹ Și mă străduiesc să fac ceea ce este de făcut pentru a-mi crea această Viață frumoasă pe care o doresc, Viață pe care aleg să o trăiesc.

Cum fac acest lucru? Prin lucru zi de zi cu mine, prin observare, analiză și conștientizare. Acea observare, acea analiză și acea conștientizare ce-mi permite să înțeleg că Viața este așa cum este, nu cum vreau eu sau cum mă aștept eu să fie. Sau cum spuneam și mai provocator, cum știu eu că ar trebui să fie Viața.

Ideea 4

Trăiesc o Viață frumoasă atunci când fac ce-mi place și fac cu pasiune ceea ce-mi place! 😊 Probabil ai tot văzut prin postările mele sau m-ai auzit vorbind despre PASIUNE și despre PASIUNI. Despre a ne trăi Viața cu PASIUNE și despre a ne descoperi PASIUNILE și a le urma. E aceeași idee ca și cu Viața, idee pe care am exprimat-o mai devreme și o reiau aici: dacă în această lume în care trăim există posibilitatea să ne trăim Viața cu PASIUNE și cu PASIUNI, de ce să nu facem acest lucru, dacă este posibil? Aș înțelege să nu facem acest lucru dacă nu ar fi posibil. Dar dacă este posibil – lucru confirmat de milioane de oameni din această lume care-și trăiesc viețile cu PASIUNE și cu PASIUNI -, de ce să nu urmez această cale? De ce?

Cum fac să-mi trăiesc Viața cu PASIUNE și cu PASIUNI? Observând ce-mi place să fac și făcând ce-mi place cu pasiune. Mai fac și lucruri care nu-mi plac, evident ☹, dar le consider necesare pentru a face în continuare ceea ce-mi place. Dacă vrei o clarificare, uite una simplă: puțin probabil să arzi de nerăbdare să se facă în fiecare zi dimineață sau seară ca să te speli pe dinți. Adică puțin probabil să-ți placă să te speli pe dinți și să pui cu adevărat pasiune în spălatul dinților. 😊 (Am întâlnit totuși astfel de persoane, dar foarte puține.) Dar te speli totuși pe dinți de două ori pe zi pentru că îți dai seama că este necesar dacă vrei să ai dinți sănătoși și frumoși.

Chiar dacă fac și lucruri care nu-mi plac, dar le consider necesare, în general fac ceea ce-mi place și mă consider binecuvântat în această Viață, din această perspectivă. Uneori este foarte provocator, dar știu că ar fi și mai provocator dacă nu aș trăi Viața cu PASIUNE și cu PASIUNI pentru că m-aș trăda pe mine, mi-aș trăda ființa mea, și aș muri încet, puțin câte puțin, în fiecare zi. Cum poți să trăiești o Viață frumoasă când te trădezi pe tine în fiecare zi, când mori încet, puțin câte puțin, în fiecare zi a vieții tale?

Ideea 5

Viața mea este frumoasă atunci când îmi asum responsabilitatea 100% în ce privește Viața mea. Atunci când mă consider responsabil 100% pentru Viața mea și nu dau vina pe nimeni, nu condamn pe nimeni și nu fac pe nimeni responsabil pentru Viața mea, atunci Viața mea este frumoasă. Consider că m-am „miorlăit” destul în această Viață. 😊 Am petrecut destul timp în „Valea Plângerii”, acolo unde trăiesc victimele. ☹ Mi-a ajuns. Mai „vizitez” din când în când „Valea Plângerii” din neputință, din copleșire sau din neatenție, dar doar o „vizitez”, nu mai stau cu anii pe-acolo. Și mă bucur că este așa.

Cum fac să-mi asum responsabilitatea 100% în ce privește Viața mea și, astfel, să am o Viață frumoasă? Mă străduiesc să-mi aduc tot timpul aminte că Viața mea este Viața mea și o trăiesc așa cum o trăiesc pentru că așa aleg, conștient sau inconștient, în fiecare secundă a vieții mele. Ori, dacă eu aleg în fiecare secundă a vieții mele cum să-mi trăiesc Viața, pe cine pot face responsabil de Viața mea?!?! Pe cine pot da vina, pe cine pot condamna? Pe nimeni! Îmi vine să spun, ca o glumă, că nici pe mine nu pot da vina! 😊 Și, oricum ar fi, nu e vorba despre vină, este vorba despre responsabilitate. Revin imediat la ideea de vină și vinovăție pentru că este o idee foarte importantă.

Ideea 6

Trăiesc o Viață frumoasă atunci când accept că tot ceea ce am făcut este bun făcut și că nu mă ajută cu nimic dacă mă tot învinovățesc, mă critic, mă judec, mă condamn sau regret încontinuu ceea ce am făcut. Ba, din contră, toate aceste emoții, stări și sentimente mă țin ancorat în trecut și nu-mi dau voie să trăiesc cât mai frumos cu putință în prezent și în viitor. Adică nu-mi dau voie să mă bucur de lucrurile frumoase din această lume și din această Viață.

Cum fac să trăiesc o Viață fără vinovăție, critică, judecată, condamnare și regrete pentru ceea ce am făcut și ceea ce fac? Conștientizând și înțelegând zi de zi că aceste emoții, sentimente și stări nu-mi sunt de folos. Și, astfel, curăț din mintea mea, treptat – treptat, gândurile de vinovăție, critică, judecată, condamnare și regrete.

Apropo, vinovăția a fost și este foarte prost înțeleasă de oameni! Când eram mici și făceam „prostii” – ce copii nu fac „prostii”?!?! -, mulți părinți și bunici, în loc să stea de vorbă cu noi, să ne explice cu calm anumite lucruri și să ne spună că ne iubesc, ne-au certat și ne-au făcut să ne simțim vinovați. Nu sunt de condamnat! Pur și simplu așa au făcut cu ei și părinții lor și așa au făcut cu părinții lor părinții lor și așa mai departe. Și acum noi, adulți fiind, avem această idee în minte că „dacă nu te simți vinovat, înseamnă că nu-ți pare rău de ceea ce ai făcut”. Și dacă nu îți pare rău de ceea ce ai făcut, înseamnă că nu-ți pasă. Și dacă nu-ți pasă, înseamnă că nu te vei schimba niciodată și nu vei schimba vreodată ceva. Vei face tot timpul așa cum ai făcut.

Recunoști tiparul? Este unul dintre cele mai puternice tipare mentale și, în același timp, unul dintre cele mai distructive. Pentru că vinovăția nu rezolvă problema. Nici rușinea. Nici judecata. Nici critica. Nici condamnarea. Nici sarcasmul. Nici ironia. Și, culmea, nici disprețul! Ce rezolvă cu adevărat problema este centrarea pe soluții, pe ceea ce putem face pentru a rezolva o situație, nu pe sentimentele mai sus menționate. Ca să completez „tabloul”, vinovăția distruge stima de sine și încrederea în forțele proprii. De multe ori, entuziasmul și motivația nu se pierd, ci le distrugem prin „autoflagelare”, prin sentimente de vinovăție și rușine față de noi înșine și față de ceilalți. Nu critica noastră față de noi înșine ne îndeamnă la acțiune, ci faptul că ne săturăm de atâta critică ne determină să facem lucrurile altfel. Sau măcar să ne străduim să le facem altfel.

Ideea 7

Trăiesc o Viață frumoasă atunci când mă străduiesc să fac bine acolo unde sunt, cum pot și cu ce am la îndemână, pentru binele meu și a celor din jurul meu. Trăiesc o Viață frumoasă atunci când simt că prin ideile și acțiunile mele contribui la binele nostru, al tuturor, cu ce știu, cu ce am învățat, cu ce am conștientizat și cu ce am înțeles în această Viață. Și, astfel, îmi fac Viața mai frumoasă și trăiesc o Viață frumoasă. Iar dacă în acest mod și cei din jurul meu își fac Viața mai frumoasă, cu atât mai bine.

Repet: știu că în această lume există multă durere și multă suferință. Știu, pentru că aud despre durere și suferință aproape în fiecare zi, le văd, le percep și lucrez cu ele cu mine și cu oamenii în training, coaching și terapie. În același timp înțeleg că suferința din această lume nu dispare dacă mai adaug și eu suferință, ci din contră. Prin faptul că fac în fiecare zi ceva care mai poate reduce din această durere și această suferință și prin faptul că reușesc să mă bucur cu adevărat de ceea ce-mi oferă Viața în fiecare zi, mai reduc un pic din durerea și suferința acestei lumi în loc să adaug și mai multă durere și mai multă suferință.

Și mai repet o idee: Viața mea e frumoasă în măsura în care eu o fac frumoasă. Adică în măsura în care lucrez zi de zi cu mine să o fac frumoasă și să o percep ca fiind frumoasă. Pentru că pot fi situații în care noi chiar avem o Viață frumoasă, dar nu o percepem ca fiind așa și, implicit, nu o prețuim. De ce? Pentru că suntem plini de nemulțumiri, frustrări, așteptări și idei despre cum ar trebui să fie o Viață frumoasă. Până când? Până când vedem altceva în această lume, până reușim să creăm contrast în mintea noastră și atunci înțelegem că, spre deosebire de alți oameni din această lume, chiar avem o Viață frumoasă. Și atunci începem să prețuim Viața pe care o avem și începem să fim recunoscători pentru cine suntem, ce facem și ce avem.

Închei cu un gând pentru mine și pentru tine. A, înainte de gândul final, am uitat să-ți spun că acest articol nu este numai pentru tine. 😊 Este și pentru tine și este în primul rând pentru mine. E foarte important pentru mine să-mi aduc aminte lucrurile importante care mă fac să creez și să trăiesc în aproape fiecare zi o Viață frumoasă. Așa mă mențin pe cale și trăiesc ceea ce vreau să trăiesc.

Un gând de final:

Nu pot schimba viețile oamenilor, dar pot schimba Viața mea și pot contribui, astfel, la schimbarea vieților oamenilor, dacă și ei își doresc acest lucru. Din această perspectivă, când fac distincție între ceea ce pot schimba, ce e în controlul meu – adică Viața mea -, și ce nu pot schimba – adică viețile oamenilor -, ajung să schimb ceea ce pot schimba și las în pace tot ceea ce nu pot schimba. Și, astfel, ajung să mă bucur de mine și de frumusețile acestei lumi și acestei vieți. Și când mă bucur de mine, de frumusețile acestei lumi și sunt recunoscător pentru această Viață, înțeleg că și eu pot contribui la frumusețea acestei lumi.

Așa înțeleg eu Viața în această etapă a vieții mele! 😊

Mulțumesc!

Dacă preferi și varianta video a acestui articol, o poți viziona aici

Iar dacă vrei și tu să ai o Viață din ce în ce mai frumoasă și vrei să afli mai multe despre ce fac în training, coaching și terapie, intră pe site-ul meu sau trimite-mi un mesaj să vorbim. Îți ofer cu drag informațiile de care ai nevoie.

Mulțumesc!

Poți citi povestea despre care vorbesc la începutul articolului, cea despre îngrijirea de Paștele Catolic a unui mormânt dintr-un cimitirul catolic, aici

Poți viziona secvența video de care vorbesc tot la începutul acestui articol aici, pe Facebook, sau aici, pe YouTube.

Poți afla mai multe despre ce fac în training, coaching și terapie aici

Iar dacă simți că una din cărțile scrise de mine – Viața merită trăită! – simți că este pentru tine, află detalii despre ce este în carte și cum o poți comanda aici

Mulțumesc!